Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Client - Server Model Voordelen
Een client - server model heeft een server die toezicht houdt en beheert clientcomputers genaamd werkstations . Een server is de centrale opslagplaats van bestanden , toepassingen en beleid . Het kan hosten verschillende programma's en middelen te delen , zoals printers en netwerkstations , die werkstations kan gebruiken . Een client - server model is in eerste instantie duurder te zetten vanwege de hogere hardware-en software- eisen van het netwerk , maar de flexibiliteit , schaalbaarheid en toegankelijkheid uiteindelijk compenseren de aanvankelijke nadeel . Centralisatie

Het belangrijkste voordeel van een client - server -netwerk over een peer-to - peer netwerk is dat servers kunnen het hele netwerk te beheren . De gecentraliseerde opzet maakt het gemakkelijker om een ​​back- up van bestanden , te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen en middelen delen . In een client - server -model , kunnen printers en opslag schijven worden gedeeld . In plaats van het installeren van een printer per computer , kunnen bedrijven printers installeren op server niveau , waardoor de printers worden gedeeld als een hulpbron . Dit bespaart niet alleen geld , maar ook kostbare ruimte . Een gecentraliseerde opslagruimte maakt het makkelijker om back-ups en lezen van bestanden in het geval van dataverlies . Ook kunnen servers netwerk beleid , het maken van een client - server netwerk veiliger dan een peer - to-peer netwerk te beheren .
Flexibiliteit

Een ander belangrijk voordeel ten laste van gecentraliseerd beheer is dat het gemakkelijk is om updates of upgrades implementeren . Een client - server netwerk kan het hele systeem verandert , variërend van een grote upgrade naar nieuwe besturingssystemen om regelmatig updates zoals anti - virus databestanden of Microsoft-patches met minimale tussenkomst van de gebruiker automatisch in te zetten . Upgrades en updates kunnen ook op de achtergrond werken zonder gebruikers te weten dat programma's worden geactualiseerd of aangepast .
Schaalbaarheid

Een client - server -model biedt meer ruimte voor groei of vervanging . Vergelijk het toevoegen van 100 computers in een client - server -model en in een peer - to-peer- setup . In een client - server -model , kan een beheerder gemakkelijk integreren die computers in het netwerk en alle noodzakelijke applicaties te installeren . Alles wat ' s nodig kan eenvoudig worden geschoven van de server naar de computer om ze te krijgen up and running . Het toevoegen van 100 computers aan een peer-to - peer- setup moeizaam zou zijn , als beheerder zou hebben om ze een voor een aansluiten en installeren van applicaties op elke computer . Ook wanneer werkstations beschadigd raken of verloren in een peer-to - peer netwerk , gegevens uit deze werkstations wordt verloren . Gegevens van verloren of beschadigde werkstations op een client - server model is gemakkelijk te vervangen .
Bereikbaarheid

Hoewel toegang op afstand mogelijk is voor zowel de client - server en peer-to - peer netwerken , client - server opstellingen hebben verschillende beveiligingsopties en authenticatie om die toegang op afstand tot elke computer te garanderen binnen het netwerk is beveiligd . Firewalls , intrusion detection systemen en veilige kanalen voor een virtueel prive-netwerk ervoor zorgen dat computers binnen het netwerk worden beschermd tegen hackers , terwijl het verstrekken van mobiele -en werk-from -home gebruikers de mogelijkheid om veilig toegang tot het netwerk van buitenaf .
< Br >

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een draadloze comp…
·Hoe maak je een thuisnetwerk t…
·MS Project Server Opleidingen 
·Hoe het opzetten van een draad…
·Cat5e Netwerk Kabel Specificat…
·Hoe te activeren Microsoft Sec…
·Hoe het opzetten van een cross…
·Hoe maak je een externe printe…
·Het maken van een RJ45-kabel 
  Related Articles
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik ontgrendelen mijn router van …
Hoe maak je een wachtwoord toe aan een L…
Hoe maak je een draadloze Netgear router…
Voordelen van Wireless Networking 
Bluetooth Voordelen & Nadelen 
De voordelen van een Wireless LAN 
Voordelen van Mobile Internet 
Voordelen van een draadloos computer 
  Netwerken Articles
·Hoe te MSI -bestanden 
·PC naar PC Video Phone Dienst 
·EAP Communication Protocols 
·Hoe aan te sluiten in een Netgear Wirele…
·Hoe te Zet een draadloze switch op een G…
·Hoe de OSPF configureren 
·Wat is VoIP Lag ? 
·Wat zijn Black List Keys ? 
·Hoe de LAN-instellingen in Windows Vista…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com