Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat topologieën zijn gebruikt in Computer Networking?
De opmaak van een netwerk Doorgaans wordt de " topologie ", een term die verwijst naar zowel de fysieke opstelling van de onderdelen en hoe deze componenten met elkaar communiceren . Netwerk topologieën hebben zich de afgelopen halve eeuw , van eenvoudige coaxiale kabel met data transfer snelheden van 1-3 megabyte per seconde om complexe geschakelde glasvezelnetwerken die doorstromen naar tien gigabyte per seconde . Er zijn verschillende netwerk topologieën beschikbaar , en het kiezen van de juiste keuze voor uw netwerk is van cruciaal belang . Fysieke vs Logische topologieën

Netwerk
topologieën hebben twee facetten : logische en fysieke . " Fysieke " verwijst naar de manier waarop de onderdelen daadwerkelijk verbonden zoals de media die wordt gebruikt en de plaatsing van de apparaten op de media. " Logische " verwijst naar de manier waarop de apparaten op het netwerk communiceren of hoe het signaal beweegt over het netwerk . Inzicht in het verschil is belangrijk als u uw netwerk te plannen .
Bus Topologie

De fysieke bus topologie is eenvoudig in dat het bestaat uit een draad , meestal coaxiale kabel , loopt van de ene machine naar de andere . Een terminator wordt geplaatst aan elk uiteinde van de kabel aan "-signaal bounce ", die kan het netwerk worden geblokkeerd met echo datatransmissies voorkomen . Een fysieke bus topologie , met zeldzame uitzondering geïmplementeerd als een logische bus topologie . Stuurt elke computer gegevens op de draad en elke andere computer het signaal ontvangt . De computer die de bestemming verwerkt de gegevens en de anderen gewoon de data weggooien . Natuurlijk, als meerdere computers verzendt de gegevens op hetzelfde moment , botsingen voordoen op de draad en een proces begint van wachten en opnieuw overdragen .
Ring Topologie

de fysieke topologie ring bestaat uit een netwerk zeer vergelijkbaar met de bus topologie , met een verschil dat er geen uiteinden van de kabel te beëindigen omdat elke computer is verbonden met een letterlijke ring kabel . Hoewel de fysieke ringen zelden worden gebruikt , met uitzondering van het datacenter netwerk backbones , logische ringen zijn de meest voorkomende uitvoering van een ring -topologie . In een logische ring het signaal nog steeds beweegt rond in een "cirkel " van de ene machine naar de volgende , maar het fysieke netwerk heeft meer kans om te worden uitgevoerd als een ' ster ', met behulp van een hub als de bedrading connector . Alle computers plug in de naaf en het signaal gaat van de ene computer via de hub naar de volgende computer in de rij .
Star Topologie

De term " ster " verwijst naar een feitelijke fysieke topologie waarover zowel logische bus en logische ringtopologieën kan werken . Alle computers of apparaten op het netwerk worden direct bekabeld in een hub of switch , zodat in een diagram de lay-out ziet eruit als een ster , met een centraal punt en stralen ( van de kabel ) naar buiten waagt. Dit ontwerp vereist meestal meer kabel , maar is veel gemakkelijker te lossen in geval van problemen .
Switched Topologie

Een geschakelde topologie is noch een logische ring noch een logische bus en wordt altijd uitgevoerd als een fysieke ster . De switch apparaat maakt circuits tussen apparaten " on the fly ", waardoor elke verbinding de volledige bandbreedte van het netwerk . Deze topologie maakt het ook mogelijk meerdere " gesprekken " te zijn aan de gang op een bepaald punt in de tijd tussen paren van apparaten . De geschakelde topologie wordt gebruikt in bijna elke nieuwe lokale netwerk ontwerp . Het verschil tussen een switch en een hub is dat schakelaars " slim " en direct het signaal alleen naar de bestemming apparaat , terwijl hubs zijn "domme ", het signaal naar alle apparaten die zijn aangesloten op het.

Wireless topologieën

Wireless
topologieën vereisen geen bekabeling , zodat er geen fysieke topologie zichtbaar . Er zijn twee verschillende modi voor draadloze netwerken : infrastructuur -modus en ad-hoc -modus . Infrastructure mode verwijst naar het gebruik van een draadloos toegangspunt dat is aangesloten in het fysieke netwerk , hetzij in een switch of hub . Ad hoc-modus verwijst naar een peer-to - peer- opstelling waarbij twee of meer computers zijn netwerk met elkaar zonder noodzaak van een toegangspunt . Ad-hoc -netwerken lijken op een fysieke en logische busnetwerk , terwijl de infrastructuur draadloze netwerk lijken op een fysieke ster en een logische busnetwerk .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Wat is een LAN- connector ? 
·Wat is het voordeel van vervan…
·Het verschil tussen UTP en STP…
·Hoe te installeren Cat 6 kabel…
·Hoe te Basic Computer Networki…
·Hoe te Bandbreedte Throttle na…
·Het opzetten van een netwerkve…
·Verschillende netwerkconfigura…
·Hoe kan ik delen een Disc Driv…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Wat is een Linksys WEP code ? 
Wat is Belkin N1 Wireless ? 
  Netwerken Articles
·Hoe te Actiontec Routers Link 
·Hoe je een Wireless LAN 
·Hoe je Ping in CMD 
·Hoe het opzetten van een Home - Based In…
·Hoe maak je een draagbare router gebruik…
·Hoe te vertellen als Wake on LAN is inge…
·Hoe maak je een router configureren voor…
·Hoe maak je een Zone Alarm Firewall uits…
·Toegang krijgen tot de Remote FTP Drive …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com