Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> FTP en Telnet >> Content
Wat is File Transfer Protocol FTP
File Transfer Protocol - ? Of FTP - is een taal en methodologie achter de overdracht van informatie tussen computers . FTP is een intrinsiek onderdeel van het Internet Protocol Suite--TCP/IP--that definieert de huidige structuur van het internet . Het Internet Protocol Suite bestaat uit vier lagen : de verbindingslaag , het internet laag, de transportlaag en de applicatielaag . FTP is onderdeel van de applicatielaag . Geschiedenis

RFC
114 , gepubliceerd 16 april 1971 , is de eerste specificatie van het File Transfer Protocol . Dit dateert van voor de ontwikkeling van TCP /IP en het moderne internet . De eerste versie van FTP grotendeels een component van ARPANET , de voorloper van het internet , en waarin het kopiëren van bestanden tussen verschillende computers ontwikkeling . Een aantal wijzigingen aan het protocol resulteerde in RFC 959 , gepubliceerd in oktober 1985 , die de huidige FTP- norm blijft .
Functie

FTP
laat duplicatie van data tussen twee of meer op afstand verbindingen die in een client - server relatie. De doelcomputer , de server , gegevens aan het verzoekende apparaat , de client . Meerdere clients kan de server tegelijkertijd toegang . Naast het downloaden van informatie van de server , kunnen clients met passende toegang bestanden uploaden naar de server machine . Om de overdracht van gegevens te vergemakkelijken , worden twee verbindingen gemaakt tussen de client en de server . De eerste verbinding - op poort 21 - is de controle -aansluiting , of protocol interpreter -verbinding . De server zal "luisteren " voor inkomende stuuraansluitingen hier van cliënten . De tweede aansluiting - op poort 20 - is de dataverbinding . Het wordt gevormd wanneer een controle- verbinding tot stand is gebracht en datatransmissie verzoeken worden verzonden en erkend .
Eigenschappen

Het File Transfer Protocol is voorzien van diverse data representatie modi , waaronder ASCII en binaire - of " afbeelding " - modi. Binaire modus is een perfecte kopie van elke byte , terwijl de ASCII-modus converteert tekens in 8 - bit ASCII vóór de uitzending . ASCII -modus mag niet worden gebruikt om bestanden die numerieke gegevens bevatten kopiëren . Naast deze data modes , FTP programma's kunnen vaak twee soorten verbindingen modes , passieve en actieve . Passieve verbinding modus bestaat voor klanten die binnenkomende TCP -verbindingen niet kan aanvaarden ; actieve verbinding modus kan de klant naar de haven en het IP-adres te willen gebruiken voor de verbinding sturen
Typische toepassingen
< br .

Software > gebruikt het FTP- standaard om webpagina's van lokaal naar remote servers te kopiëren , bestanden uploaden en downloaden , installeren applicaties op websites en doorgeven van gegevens tussen computers . FTP is niet alleen een taal of syntax voor het kopiëren van bestanden , maar is een compleet standaard die hardwareconfiguratie en veel belangrijke elementen van het netwerk ontwerp omvat . Tientallen van software-applicaties , zowel open source als commerciële , bestaan ​​voor gebruikers om eenvoudig bestanden te manipuleren op afstand met FTP .
Toekomst van FTP

FTP
, zoals beschreven in RFC 959 , niet een uitgebreide beveiliging component bevatten . Toekomstige versies van FTP , zoals RFC 2228 , uit te breiden tot het protocol met meer zekerheid functionaliteit . De andere belangrijke voorstel , RFC 2428 , inclusief IPv6-ondersteuning . FTP blijft de dominante protocol voor het kopiëren van gegevens via TCP /IP- standaard van het internet .

Previous: Next:
  FTP en Telnet
·Hoe je alle bestanden Gewijzig…
·How to Set Up een Telnet Serve…
·Network Solutions : Hoe te upl…
·Hoe te gebruiken Telnet verbin…
·De voordelen van Remote Access…
·Hoe kan ik een gebruiker blokk…
·Hoe een Ohm Grafiek Convertere…
·Gebruik van Blu - ray Disc kop…
·Mac FTP client Problemen oplos…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Is WinSCP een client of server ? 
·Hoe maak je schermnaam van een persoon 
·Hoe een Loopback Adres installeren in ee…
·Hoe kan ik Google Startpagina Black Merk…
·De M - bus protocol 
·Hoe Website Veranderingen Met FTP 
·Hoe je Mijn documenten omleiden naar een…
·Zelfgemaakte Wireless Antennes 
·Hoe te JSP Verrichten in Weblogic 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com