Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Tips voor het solderen PC Componenten
Het soldeerproces combineert samen twee metalen door smelten vulmetaal in een voeg tussen hen. Solderen van de printplaten en componenten van een personal computer kan ontmoedigend lijken op het eerste , maar met de juiste tools en technieken , het is niet veel moeilijker dan solderen andere materialen . Apparatuur

Een 15W tot 30W soldeerbout is ideaal omdat een hogere wattage zal het risico op oververhitting en schade aan de onderdelen uitvoeren . Kies altijd een strijkijzer met een 3 -fronten geaarde stekker , waardoor het risico van verdwaalde spanning ophoopt aan het uiteinde en het kortsluiten van de raad van bestuur uit minimaliseert . Bij het kiezen van een tip voor je soldeerbout , selecteert u een klein genoeg om een pinpoint warmtebron voor dit precisiewerk te creëren .

Gebruik alleen hars kern soldeer bij het werken met printplaten , zoals andere soorten soldeer zal uiteindelijk vernietigen de spoor leidt op printplaten en de componenten eventueel kort . Een soldeer met een diameter van 0,75 mm is geschikt voor de meeste computer circuit boards . Soldeer blended van 60 procent tin en 40 procent lood heeft de voorkeur voor bijna alle elektronica werken met computer onderdelen .
Voorbereiding

Voordat u begint , de voorbereiding van uw soldeerbout door " vertinnen " het topje van het. De vertinproces aids warmteoverdracht tussen de punt van het strijkijzer en de component die u solderen bent . Verhit de soldeerbout volledig en breng een grote hoeveelheid soldeer aan de tip . Blijven toepassen soldeer op en neer de tip in grote hoeveelheden --- dan snel veeg de punt af met een vochtige spons .
Solderen

Gedrukte computer circuit platen moeten schoon koperbanen hebben voordat je solderen begint . Ze schoon met een schuurmiddel rubber blok ontworpen voor het reinigen van printplaten zachtjes wrijven. Bereid de printplaat door het invoegen van de component die u wilt solderen en te plaatsen op een vlakke , goed verlichte oppervlak .

Houd de soldeerbout als een pen , zodat u nauwkeurige controle over de tip . Raak de soldeerbout aan het gewricht , zodat de tip raakt de component en het spoor . Het ijzer moet opwarmen beide elementen , anders zal het soldeer bal op en maak een slechte verbinding . Voeden een kleine hoeveelheid soldeer in de verbinding --- het moet soepel vloeien rond het gewricht en laat een kleine vulkaan - vormige ring rond de component . Verwijder het soldeer eerst en dan het ijzer , waardoor een paar seconden voor het gewricht volledig afkoelen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je RAM -geheugen vervangen…
·Hoe maak je een moederbord bou…
·Hoe de Onboard video op een So…
·Hoe maak je een Radeon Ati HD …
·Specificaties voor de GeForce …
·Soorten SODIMM geheugen 
·Uitleg van een computer moeder…
·Hoe maak je geen geluid op een…
·Hoe je het geheugen in een eMa…
  Related Articles
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Intel Celeron D 335 Proc…
·Hoe een HP Pavilion DV5000 Reboot 
·Hoe maak je een microfoon gebruiken op e…
·De beste Stylus Pennen voor de iPad 
·Sata Vs . Eide harde schijf 
·Laser Paper Vs . Inkjet 
·Hoe Fix een Windows XP DVD-speler 
·Hoe te Verifyonly Van Restore Disk 
·Het opnemen via een computer geluidskaar…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com