Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Soorten Computer Moeder Boards
Stel dat je op zoek bent om te repareren of bouwen van een computer . Besef je al snel dat je een nieuw moederbord nodig . Het lijkt niet als een ontmoedigende taak totdat u het onderzoek van de soorten moederborden die u in uw computerbehuizing kunt installeren . Het blijkt dat er letterlijk tientallen verschillende soorten , en elk type heeft een zeer specifieke set van componenten en zaken die het zal werken . ATX Form Factor

A " form factor " verwijst gewoon naar de fysieke afmetingen van het moederbord . ATX is de meest populaire vorm factor , en werd populair in de late jaren 1990 door Intel . Dit zijn de grootste platen die passen in desktop computers , en worden nog steeds gebruikt vandaag de dag , zij een aantal wijzigingen later .
MicroATX Form Factor
p Dit is een kleinere versie van de ATX form factor . Het heeft dezelfde lay-out van de poorten aan de achterkant , maar het zal passen in een kleinere kast . De meeste mid - tower systemen maken gebruik van deze vorm factor , want het is relatief compact , goedkoop , en even goed presteert als de standaard ATX borden . Het enige belangrijke verschil tussen MicroATX en ATX is het aantal poorten en sleuven op het bord .
FlexATX Form Factor

Deze form factor werd in 1999 geïntroduceerd door Intel als kleinere alternatief voor de ATX- MicroATX . Het gebruikt dezelfde chipsets , types socket , en chip architectuur als alle andere ATX form factors , maar het kleine formaat beperkt is tot slechts twee uitbreidingssleuven , die meestal PCI-of PCIe -slots .
BTX Form factor

De BTX form factor werd uitgebracht in 2005 door Intel . Het was bedoeld als een vervanging voor de vergrijzing ATX familie van vormfactoren te zijn , maar met ingang van 2010 niet heeft opgedaan aanzienlijke populariteit onder amateur PC bouwers . Volgens Intel , de belangrijkste verschillen tussen BTX en ATX zijn de fysieke grootte ( BTX is kleiner ) , design ( BTX is iets efficiënter ) en thermisch ontwerp ( BTX zorgt voor grotere luchtstroom volume ) .
< Br > Intel CPU Sockets

een form factor moet worden gekozen in combinatie met een CPU- socket , de plaats waar de microprocessor ( de computer "brein" ) past op het bord . Eenmaal gekozen , moet u het hele bord te vervangen als je wilt een nieuwe socket type. In 2010 , het meest populaire Intel sockets beschikbaar voor de consument opgenomen Socket 1156 , Socket 1366 en Socket 775 . De belangrijkste verschillen met deze socket soorten wonen in hoe stukjes informatie worden doorgegeven in en uit de chip .
AMD CPU Sockets

Net als de Intel sockets , AMD sockets kan ook worden gevonden voor elke vorm factor . De meest populaire AMD sockets beschikbaar is voor consumenten in 2010 opgenomen AM2 + en AM3 . Beide types werden oorspronkelijk ontworpen voor variaties van de Athlon -en Phenom processors . Nogmaals , de belangrijkste verschillen liggen in de chip architectuur .
Fabrikanten

Verschillende grote fabrikanten
hebben een naam voor zichzelf in de industrie . ASUS , Gigabyte , Intel en EVGA borden zijn bijna overal in Noord-Amerika . Andere opmerkelijke fabrikanten van Biostar , MSI en Foxconn . De meeste fabrikanten produceren planken met alle populaire vormfactor en contactdoos combinaties .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe maak je een Xeon 3,6 GHz P…
·Informatie over de Asus P2BVT …
·Installatie van meer dan 2 GB …
·Hoe te Checklist voor ATI 10.7…
·Nvidia Geforce 6150 SE Card Sp…
·Wat is het verschil tussen Gam…
·P5N - EM HDMI Moederbord werkt…
·Hoe om vrij te maken RAM Ruimt…
·Helpen met het verbeteren van …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
De voordelen van een iPad 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een iPad aansluiten op een B…
·Dell Dimension L500CX Specs 
·Hoe maak je een G15 Keyboard Clean 
·Hoe kan ik rol met een Touchpad 
·Toshiba Satellite Power Plug : Bad Conne…
·Hoe te Fanout berekenen 
·Hoe naar Mount een 3D-printer Dimension …
·How to Get Rid van schimmel op een compu…
·Hoe te identificeren het serienummer op …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com