Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
De geschiedenis van Laptops
Laptops of notebooks zijn verhuisd van een eerste niche vorm van computergebruik , ontworpen om de behoeften van de bedrijfsleiders te ontmoeten , om de meest zichtbare vorm van populaire computers . Zij vertegenwoordigen ook de essentie van de vooruitgang in de massa - markt -technologie , een combinatie van een geleidelijke toename van de macht met dalingen in grootte en kosten . Maar waar kwamen ze vandaan en hoe werden ze gemaakt ? De eerste laptop . . . misschien

Laptops
zijn een relatief modern verschijnsel , zelfs door de korte tijdlijn van algemeen computergebruik . Het concept niet oppervlak tot de jaren 1970 , en sindsdien geen duidelijke consensus ontstaan ​​over wie verantwoordelijk is voor de eerste draagbare computer .

Verschillende eisers
blijven prominent na al die jaren . Toen Adam Osborne Osborne 1 kwam uit in 1981 leek het op een kleinere versie van een gewone computer , niet zoals de notebooks van latere jaren . Deze machine woog ruim 20 pond, had zeer basic graphics , nodig een externe voeding en kostte bijna $ 1800 , met slechts 64k RAM en een basis CP /M -besturingssysteem . Het werd verkocht voor het eerst in 1981 , en wordt algemeen aanvaard als de eerste draagbare computer .
Andere mogelijke primeurs

Anderen
beweren Alan Kay van Xerox werkte aan wat zou doorgaan voor een laptop in het midden van de jaren 1970 , maar dit project commercieel beschikbaar kwam nooit . Ook William Moggridge van Grid Electronics staat erop dat hij in 1979 ontwierp en bouwde een clamshell laptop , vergelijkbaar met de moderne rassen , met 340 kilobytes RAM en een kamerscherm . Maar dit ook nog nooit gezien werkelijke verdeling .
Eerste ontwerp notebooks

Moggridge 's
misschien niet hebben gemaakt om de markt voor de Osborne , maar het zou worden de eerste clamshell notebook immers in 1982 . Verkocht als de Grid Compass , is begonnen met veel vernieuwingen , waaronder batterijvoeding , een geminiaturiseerde flat - panel display en touchpad . Het woog £ 9 , maar kon niet worden uitgevoerd van Microsoft toen - up and coming Disk Operating System ( later wereldberoemd als MS - DOS ) tot 1983 .
Non - clamshell laptops
< br >

Radio Shack TRS - 80 MobileThese bood een alternatief ontwerp voor de moderne vouwen clamshell ras , kijken meer als grote rekenmachines . Het toetsenbord en scherm waren op hetzelfde panel , en schermformaten waren klein in vergelijking met de modellen hierboven besproken .

Twee computers
in deze categorie zijn de Epson HX 20 , die een draagbare batterij en een klein LCD-scherm had . Batterijvoeding was een indrukwekkende 20 uur , maar dit was te wijten aan lage rekenkracht , zelfs voor 1981 .

Ander model was de Radio Shack TRS - 80 Mobile , gemaakt door Kyocera . Deze had een full - size toetsenbord en een groter scherm , evenals batterij en een 3 - MHz processor . Het was opmerkelijk voor een gewicht van slechts £ 4 .
Pas echt verwarrend

Tegen het midden van de jaren 1980 , werd de technologie steeds betaalbaar , en mainstream computer makers werden realiseren de toekomst behoorde tot laptops . De 1984 Apple IIc en de 1984 IBM 5155 waren beide carry- in portables , maar vereist een externe voedingsbron en woog tot 30 kilo.

In 1986 , wat velen beschouwen als de eerste mainstream laptop aangekomen hoffelijkheid IBM . Bekend als de IBM PC Convertible , het had een Intel 8088 -processor , 256 kbyte RAM , twee 3,5 - inch floppy drives en woog maar liefst 12 pond.
Het einde van het begin
< br >

Na de Apple IIc en IBM PC Convertible bewezen commerciële successen , werd de levensvatbaarheid van laptops bevestigd en nieuwe modellen kwamen massaal binnen Zenith bracht de eerste nonmonochrome laptop in 1989 , het leveren van CGA graphics , ingebouwde modem , 640 kbyte RAM en een 20 - megabyte harde schijf , en werd de markt gebracht als de Zenith Miniport . Het was PC - compatibel , en daarom van belang bij het vaststellen van een voorbeeld voor toekomstige modellen beschouwd . Compaq ging de strijd in 1989 met de LTE .

Ook in 1989 , bracht Apple zijn eerste echte laptop --- de Macintosh Portable . Het had een aantal van de beste die er op elke pc graphics op het moment , en gebruikt een trackball voor muis -ingang . Geluid was ook heel indrukwekkend voor een computer , zo was de prijs --- $ 6,500 .
Het uitvoeren van

Na deze vroege modellen , laptops en notebooks evolueerde snel in de krachtpatsers bekend bij de moderne consument . In 1991 , Apple kwam met de eerste PowerBook , die ruimte voor meer - comfortabele palmsteunen toegevoegd . IBM reageerde in 1992 met de eerste ThinkPad , waarvan het grootste scherm van een laptop had tot op dat punt --- 10 centimeter .

Standards
bleef verbeteren voor laptops in de jaren 1990 , maar desktops bleef dominant tot in de vroege jaren 2000 , wanneer modellen zoals de PowerBook G4 ( 2001 ) en talrijke machines van HP , Compaq , Toshiba , Dell en Gateway maakte 15 - tot 17 - inch schermen en voldoende rekenkracht en opslag par voor de cursus . Beginnend in 2005 , hebben laptops desktops outsold door steeds toenemende marges , met de 2008 Lenovo ThinkPad X300 tentoonspreiden deze trend . Het had kracht vergelijkbaar met een gemiddelde desktop verwerken , maar woog slechts drie pond en was minder dan een centimeter dik .

Previous: Next:
  laptops
·Thinkpad T500 Specs 
·Hoe kan ik Fans Vervang in een…
·Over Lenovo ThinkPad T40 noteb…
·Veel bedrijven bieden laptop h…
·Hoe kan ik een Dell laptop har…
·Laptops Vergeleken met Desktop…
·Gateway M285 Specs 
·Verschil tussen T61 en T61p Th…
·Hoe je de sleutel op een Toshi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·De voordelen van de AMD Fusion 
·Beperkende factoren op Grafische Kaarten…
·Hoe te Bluetooth In een iMac 
·Hoe kan ik een HP 2600n uitlijnen 
·Hoe Recycle en Refill Kodak printer inkt…
·Hoe de HP 2015D unjam 
·Hoe een Compact Flashdrive Recover 
·Hoe maak je een KIP Plotter Install 
·Hoe te Overclock een GeForce 8600 GTS 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com