Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
De eerste laptop computer in de geschiedenis worden uitgevonden
De vroegste voorgangers van de moderne laptop computer te herleiden tot de vroege jaren 1980 met de introductie van de Osborne 1 en de GRID Kompas 1101 computers , die beide hielp veranderen draagbare computer design . De laptop PC geëvolueerd door vele uitvoeringen en stijlen . Hoewel de Osborne 1 was de eerste draagbare computer , de GRID Kompas 1101 was de eerste om het vouwen clamshell design gebruikt door moderne laptops te nemen en was ook klein genoeg om in de schoot van een persoon . Achtergrond

In een augustus 1972 paper met de titel " Een Personal Computer voor kinderen van alle leeftijden , " Alan C. Kay , een computer wetenschapper , voor ogen " draagbare informatie manipulators , " waarin hij een " DynaBook , " die kunnen worden gebruikt door kinderen altijd en overal als een persoonlijke communicatie medium waar ze konden toegang tot digitale media . De DynaBook alleen de ontwerpfase bereikt --- nooit worden vrijgegeven aan de markt --- maar Kay 's visie is opgenomen in latere draagbare pc ontwerpen . Pc-makers realiseerden de noodzaak van robuuste computers die kunnen worden uitgevoerd door mensen en consumenten bedrijfsleven op de weg .
Osborne 1

In april 1981 is de Osborne Computer Co introduceerde de Osborne 1 , waarin de eerste draagbare computer was . Geprijsd op $ 1.785 , de computer opgevouwen als een koffer , waardoor het gemakkelijk mee te nemen . Het kenmerkte een ingebouwde monitor die , bij 5 centimeter , is klein door moderne laptop normen . Het kenmerkte ook 64K van random access memory ( RAM ) , een 4,0 megahertz centrale verwerkingseenheid , twee diskettestations en een modem poort . De eenheid was groot , met een gewicht van 24 £ en , volgens PC Magazine , was ongeveer de grootte van een naaimachine . Dit maakte het moeilijk voor gebruikers om de Osborne 1 houden in hun schoot , terwijl het gebruik van de computer . Het moest ook worden aangesloten op een standaard stopcontact te bedienen . Door zijn opvouwbare ontwerp , echter , het zou kunnen worden op een vliegtuig als handbagage gebracht . De Osborne 1 goed verkocht , met 10.000 verkochte eenheden in een maand , maar het werd al snel outshined door de eerste IBM PC , geïntroduceerd in 1981 .
GRID Kompas 1101
< br >

Uitgebracht in 1982 door de GRID Systems Corp , wordt het rooster beschouwd als de eerste echte laptop zijn want het was klein genoeg --- een gewicht van 10 pond, 12 gram --- om realistisch te worden gebruikt tijdens de vergadering op een persoon schoot. Het werd oorspronkelijk ontworpen voor business executives , door het Amerikaanse leger gebruikt de GRID Kompas 1101 in het veld , en het was ook aan boord van de space shuttle Discovery in juni 1985 . Geprijsd op $ 8150 , waardoor het de duurste personal computer ter beschikking gesteld , dat werd gekenmerkt door een 6 - inch electroluminescent scherm dat verschijnt de tekst met een resolutie van 80 - by - 24 pixels , een 8 MHz processor , 256K RAM en een gegoten magnesium - legering .
overwegingen

Ondanks deze vroege successen , was er niet mainstream vraag naar draagbare computers en laptops werden overschaduwd door desktop computers voor nog eens 20 jaar . Laptops hebben tot in de vroege 21e eeuw niet alomtegenwoordig , deels als gevolg van een grote toename in de beschikbaarheid van draadloze netwerken .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe te openen de Laptop Case o…
·Top 10 3 GHz Notebooks 
·Fujitsu LifeBook U810 Specific…
·Inspiron 1525 is aangesloten, …
·Hoe maak je verbinding een pc …
·Wat zijn Thinkpad Hotkey Featu…
·Hoe de basis van een Acer LCD …
·Het automatisch laden van een …
·Hoe kan ik een Sony Vaio Fix N…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je verbinding een Acer 7720 voo…
·Wat is een Duo Core Processor 
·Hoe te verbinden mijn laptop naar Thuis …
·Hoe je naar de BIOS in een ThinkPad Edge…
·Hoe maak je een Alienware Laptop Financi…
·Hoe krijg ik een moederbord voor een Del…
·Panasonic Toughbook CF - 50 Specs 
·Hoe weet ik welke RAM -geheugen te kopen…
·Hoe maak je een CD Storage Case Build 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com