Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe de code op een IBM ThinkPad R32 Kraak
Net als veel andere IBM en Lenovo ThinkPad laptops , de R32 maakt gebruik van een speciale flash geheugen chip op de harde schijf of BIOS opstartwachtwoord slaan . Als u uw R32 BIOS wachtwoord vergeet , zal de traditionele methoden zoals het gebruik van een speciale boot disk of de CMOS- batterij verwijdert niet helpen . In veel gevallen van een vergeten wachtwoord , moeten gebruikers de ThinkPad terug te sturen naar Lenovo te hebben het moederbord vervangen . Echter , als je handig bent met een soldeerbout en weet hoe je een hex- editor , een tijdelijke oplossing kunt u het wachtwoord code zelf te herstellen . Wat je nodig hebt
kruiskopschroevendraaier, nr. 2
Priem
Anti - statische polsband
Soldeerbout en flux
vrouwelijke 9 - pins seriële poort adapter
2200 - ohm weerstanden , 2
C5V1 zenerdioden , 2
Dunne maatdraad
Wire knipt
Maskeertape
Extra computer met seriële poort
9 - pins seriële kabel
Laat meer instructies < br > Demonteer de R32 ThinkPad
1

Schakel de R32 ThinkPad laptop . Koppel de lichtnetadapter en alle andere kabels los van de notebook . Sluit het LCD -scherm . Flip de notebook om en verwijder de accu . Kopen van 2

losdraaien en verwijderen van de schroeven voor de harde schijf en optische drive bays . Verwijder de harde schijf en cd /dvd-station uit hun bays .
3

Verwijder de twee schroeven aan de onderkant van de laptop met het label " K. " Flip de R32 terug over en open de LCD- scherm tot volledig uitgeschoven - . 180 graden
4

Gebruik de priem om het toetsenbord rand deksel boven de bovenste rij toetsen te verwijderen . Wrik de rand van de bovenkant toetsenbord voorzichtig en vermijd het breken van de kleine plastic lipjes , dat het op zijn plaats houden . Verwijder het toetsenbord rand deksel en zet het opzij .
5

Verwijder de schroeven boven de bovenste rij toetsen in de ruimte onder het gebied waar de rand deksel zit . Til het toetsenbord en koppel de lintkabel onder uit het moederbord . Verwijder het toetsenbord uit de R32 chassis .
6

Verwijder de schroeven waarmee de polssteun en touchpad te beveiligen . Koppel de touchpad los van het moederbord . Gebruik de priem op de polssteun en touchpad assemblage wrikken uit de onderste helft van de laptop schelp. Verwijder de polssteun en touchpad assemblage .
Bereid de Spare PC
7

Navigeer naar de AllService.ro website en download de 24RF08 Programmer en IBMPass Lite nutsbedrijven . Sla de bestanden op de reserve- computer .
8

Open Windows Verkenner en blader naar de gedownloade bestanden . Installeer elk hulpprogramma op de reserve- computer .
9

Sluit een van de uiteinden van de man-naar - male seriële kabel aan op de 9 - pins seriële poort op de computer .
< br > Monteer de adapter en verbinding te Moederbord

Strip 10 de uiteinden van de drie 12 -inch lengtes van draad met de draad strippers . Zoek de ATMEL 24RF08 chip op de R32 moederbord in het gebied net onder de plaats waar het touchpad zit . De chip is zeer klein en ligt net onder de grotere Intel Southbridge chip. Zoek de " GND " trace aan de rechterkant van de grafische chip van ATI op het moederbord .
11

Gebruik de afplakband aan een van de draden vlak naast de voorsprong van de " GND " trace te beveiligen . Tape de andere twee draden , zodat de einden raken de middelste en onderste soldeer leidt de rechterkant van de ATMEL 24RF08 chip .

Plug 12 in de soldeerbout en laat het opwarmen . Soldeer de einden van de twee draden naast de ATMEL 24R08 chip naar beneden en middelste leads aan de rechterkant van de chip . De twee draden liggen dicht bij elkaar . Neem zorg en zorgen voor het soldeer tussen de twee leidt niet raakt . Soldeer de derde draad op de " GND " trace leiden naast de grafische chip van ATI .

Soldeer 13 de twee 2200 - ohm weerstanden te pinnen 4 en 7 op de vrouwelijke seriële poort adapter. Pen 4 is de vierde pin op de bovenste rij als je op zoek bent naar de voorkant van de adapter . Pin 7 is de tweede pen op de onderste rij . Zorg ervoor dat de rode strepen zijn het dichtst bij de adapter bij het solderen

Solder 14 de kathode einde - . Zwarte uiteinde - van een van de diodes aan de weerstand aangesloten op pin 4 op de adapter . Niet soldeer het andere uiteinde van de diode .
Dumping de Decoding Wachtwoord
15

Ga naar de reserve- computer en klik op de knop "Start " . Voer " cmd " in het zoekvak en druk op ' Enter '. Navigeer naar de map waarin u de R24RF08 Programmer hulpprogramma geïnstalleerd . Type " r24rf08 dump bin" op de prompt , maar druk niet op de toets " Enter " .
16

Sluit de netadapter op de R32 en de macht op de ThinkPad . Zodra de computer begint te starten , tikt u op de toets " F1 " naar het BIOS te gaan. De computer vraagt ​​u om het wachtwoord , maar niets ingevuld bij de prompt . Wacht tot alle LED en activiteit van de drive stopt
17

Draai de " Anode " eindigt - . Kant zonder zwarte of donkere streep - van beide diodes op de kale grond draad is aangesloten op de GND sporen op de R32 moederbord. Gebruik tape om het andere uiteinde van de aarddraad aan pin 5 op de seriële poort adapter veilig te stellen .
18

Draai de draad aangesloten op het midden lood op de Atmel chip om de weerstand aangesloten op pin 4 op de adapter . Draai de draad gesoldeerd aan de onderkant lood op de Atmel chip om de weerstand verbonden met pen 7 op de adapter .
19

Sluit de seriële kabel die van de reserve- pc naar de vrouwelijke seriële poort adapter. Ga terug naar de reserve- PC - met de command prompt venster nog open - en druk op de toets " Enter "
20

Start het IBMPass Lite utility op de reserve pc . . Klik op " File " en vervolgens " Open . " Open het " dump.bin " bestand in dezelfde map als de R24RF08 Programmeur hulpprogramma .
21

Scroll naar beneden naar de " 0x330 " geheugenadres lijn in de IBMPass Lite venster . Het wachtwoord voor de R32 laptop displays op het " 0x330 " en " 0x340 " regels van het venster van het hulpprogramma . Noteer het wachtwoord .
22

Koppel de seriële kabel van de adapter . Schakel de ThinkPad laptop verwijder de AC- adapter . Desolder alle aansluitingen op het moederbord . Zet de laptop .
23

Sluit de netadapter en schakel de ThinkPad R32 . Gebruik het wachtwoord teruggevonden in de IBMPass Lite nut om in te loggen en gebruik de laptop normaal .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe je Bluetooth inschakelen o…
·Hoe maak je een Dode Laptop Re…
·Wat is een geheugenkaart voor …
·Lenovo 14001 Specificaties 
·Hoe je het moederbord van een …
·Wat is de Compaq Connection Ma…
·Hoe kan ik de Tone Controls te…
·Hoe maak je een Lenovo laptop …
·Hoe je het scherm in een Acer …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe te POE gebruiken voor een IP Camera 
·Praten met een Webcam 
·Hoe te openen bestanden voor uw Netbook 
·Hoe je de batterij van mijn Dell laptop …
·Hoe maak je een afdrukspoolerbron Proble…
·Hoe de F Toetsen op een Dell Laptop D430…
·De HP Officejet 600 is een alles - in-ee…
·Kunt u een MicroSD -kaart in een HP 6515…
·Hoe kan ik een HP Photosmart C4500 Probl…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com