Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Desktop Computers >> Content
Interessante feiten over de IBM PC
IBM haar eerste personal computer - de IBM PC - in 1981 , na tientallen jaren van leiderschap in de mainframe computer -industrie . Op het moment , IBM ver achter Apple en zijn massaal succesvolle Apple II in de pc-markt . Binnen een paar jaar , maar - mede dankzij een aantal ongewenste " hulp " van andere computerfabrikanten - de IBM- platform zou dominant worden voor thuis -en zakelijke klanten . Reverse engineering

De IBM PC werd geconstrueerd van off-the - shelf onderdelen die iedereen zou kunnen kopen , waardoor IBM om te besparen op de kosten van onderzoek en ontwikkeling en een product op de markt te brengen snel te concurreren met bedrijven zoals als Apple . De firmware die de hardware van de computer bestuurd , maar - het Basic Input /Output System ( BIOS ) - werd door IBM geschreven en beschermd via het auteursrecht . Door middel van reverse -engineering , andere computer fabrikanten waren in staat om hun eigen BIOS firmware die compatibel zijn met IBM-machines was legaal te maken . De zinsnede "IBM - compatible " verwezen naar een " kloon " machine gemaakt door een ander bedrijf dat de mogelijkheid om software geschreven voor de IBM PC draaien gehad . Klonen werd uiteindelijk populairder dan IBM's computer , die aanleiding geven tot bedrijven als Compaq en Dell .
De IBM PCjr

In 1984 , IBM liet de PCjr , afzet ervan als een versie van de IBM PC voor thuis gebruikers en klanten in het onderwijs velden . De PCjr had de mogelijkheid om 16 - kleurenbeeldscherm en tegelijk te spelen tot drie muzikale tonen , in vergelijking met de vier kleuren graphics en interne luidspreker piept van de oorspronkelijke IBM PC . Het had ook slots voor spelcassettes . IBM opdracht gegeven voor een software bedrijf - Sierra On - Line - een spel dat de capaciteiten van de PCjr tentoongesteld te creëren . Het spel was " King's Quest , " en het succesvol genoeg om zeven sequels paaien was . De PCjr slecht verkocht , grotendeels te wijten aan een uitdagende toetsenbord ontwerp . Een PCjr kloon , maar - de Tandy 1000 , gemaakt door Radio Shack - was zeer succesvol , en werd de best verkopende IBM - compatibele computer van 1984
MS - DOS < br . >

Elke computer heeft een besturingssysteem . IBM bezig de diensten van Microsoft voor deze taak . Microsoft voornamelijk verkocht programmeertalen in die tijd echter - niet besturingssystemen . Microsoft kocht een een besturingssysteem uit Seattle Computer Products , veranderde de programmering en noemde het resultaat MS - DOS . Microsoft maakte ook de verstandige zakelijke beslissing van de vergunningverlenende MS - DOS aan IBM in plaats van regelrechte verkopen . Dit gaf Microsoft het recht om deze licentie te geven aan andere bedrijven. Wanneer andere computer fabrikanten begonnen om klonen van de IBM PC te produceren , zij natuurlijk wilden hun machines op hetzelfde besturingssysteem als de computer die ze geëmuleerd , waardoor MS - DOS maakte het dominante besturingssysteem voor vele jaren gerund .
< br > Specificaties

Naast de een - stem , computer pieptoon en vier kleuren graphics , de oorspronkelijke IBM PC werd gekenmerkt door een 4,77 megahertz ( MHz ) Intel -processor en een maximum van 64 kilobytes ( KB ) random access memory ( RAM ) . Vanaf juni 2011 kan computers CD - kwaliteit digitaal geluid en weergave miljoenen kleuren tegelijk te produceren . Een typische moderne computer beschikt over een processor met een kloksnelheid van ongeveer 2 gigahertz ( GHz ) - equivalent aan 2000 MHz - en ongeveer 2 gigabyte ( GB ) - equivalent aan 2.097.152 kilobytes ( KB ) van random access memory ( RAM ) .

Previous: Next:
  Desktop Computers
·IBM ThinkCentre P4 2.8GHz Desk…
·Hoe een HP desktop computer Ov…
·Hoe de Mic gebruiken in een iM…
·Optiplex 260 Specs 
·Hoe maak je een krachtige DAW …
·Hoe Video Get Into My HP Pavil…
·Specificaties voor een Compaq …
·Dell Dimension C521 Problemen …
·De specificaties van een Compa…
  Related Articles
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een kopie van een Floppy Disk…
·Hoe te wijzigen van een ThinkPad 390E CM…
·Hoe te vet vlekken te verwijderen Van ee…
·Handmatig uitschakelen van een USB-toets…
·Hoe te openen Starkiller Mimobot 
·Hoe te Attachments Stuur op een iPad 
·Optiplex GX150 Pentium 3 moederbord Spec…
·Hoe maak je een grafische rekenmachine g…
·DIY Kabeldoorvoerkleppen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com