Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> CPU's >> Content
Wat bepaalt hoe snel de CPU kan werken ?
CPU van een computer , ook wel de processor , wordt soms aangeduid als het brein van de machine . De processor verwerkt elk verzoek u de computer te geven , met inbegrip basishandelingen zoals het typen , maar ook meer gecompliceerde varianten , zoals het spelen van een game of video . Snelheid van de processor bepaalt hoe goed een computer uitvoert wanneer u geef het een taak . Verschillende factoren , zoals de klok , cache en bus , make-up snelheid van een processor . Cores

CPU 's Een computer bevat transistoren binnen de kern . Deze transistoren werken zo snel mogelijk om gegevens te berekenen wanneer je de computer een commando . Transistors kan alleen werken zo snel, hoewel, dus een CPU met een single core heeft beperkingen . Enkele jaren geleden , begon fabrikanten die processors met meerdere cores . Elke kern bevat zijn eigen transistors , waardoor de CPU om veel sneller werken . Bijvoorbeeld , kan een CPU met twee kernen een core wijden aan het afspelen van een video , terwijl de andere kern loopt een tekstverwerker of internetbrowser.
Kloksnelheid

kloksnelheid
verwijst naar de processor frequentie . Deze frequentie , gemeten in hertz , vertelt u hoeveel instructies per seconde dat de processor aankan . Oudere CPU's had een kloksnelheid gemeten in megahertz ( MHz ) , maar bijna alle nieuwe CPU's meten snelheid in gigahertz ( GHz ) . De snelste processors hebben een kloksnelheid rond 4 GHz . Met een beetje technologie kennis , is het mogelijk om overklokken langzamere processors , waardoor ze een snelheid boost . Een snelle kloksnelheid heeft wel een nadeel , dat wel . Snelle processors hebben de neiging om gemakkelijk oververhit raken , zodat het houden van de computer cool is een punt van zorg .
Cache

Een grote cache sterk bepaalt hoe snel de processor is . Alle computers slaan informatie op de harde schijf in een gebied genaamd de cache . RAM van de computer , op zijn beurt , slaat de gegevens op de cache van de harde schijf . Het zou de CPU te lang duren om te zoeken naar de informatie op de harde schijf , dus het zoekt meestal de RAM voor de gevraagde data . Om het tempo van deze processor verder , CPU's hebben ook een cache . Hierdoor kan de CPU direct toegang tot de gevraagde informatie . Grootte van de cache 's bepaalt hoeveel informatie de CPU kan opslaan . Alle CPU minstens een niveau 1 ( L1 ) cache . Niveau 2 ( L2 ) en niveau 3 ( L3 ) caches zijn duurder .
Busbreedte

bus van een computer , zoals een snelweg , maakt gegevensoverdracht van alle onderdelen van de computer naar de processor . Een bus bestaat uit een databus en een adresbus . De databus verwerkt de gegevens , terwijl de adresbus stuurt die informatie naar de juiste locatie . Bus breedte verwijst naar hoeveel data een processor tegelijk kan overbrengen . Bus breedte varieert tussen de acht en 128 bits , maar dat aantal kan toenemen in de toekomst .

Previous: Next:
  CPU's
·Hoe de CPU upgraden in een Del…
·Hoe maak je een Dynex CPU Powe…
·Hoe Hook Up een CPU op een TV 
·Hoe een CPU en een GPU Balans 
·AMD Vs . Intel CPU Vergelijkin…
·Hoe kan ik een CPU op een moed…
·Hoe je het moederbord vervange…
·Wat is het verschil tussen een…
·Hoe kan ik een laptop upgrade …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe te vervangen een ThinkPad DVD-ROM 
·De definitie van een zwart-wit laserprin…
·Mijn nieuwe laptop batterij laadt niet o…
·De Beste Media Desktop Computers 
·Hoe te vertellen als mijn grafische kaar…
·Wat te doen als uw CD DVD drive zal niet…
·Hoe te Lexmark inktcartridge Memory Rese…
·Wat is een Celeron Processor 
·Hoe maak je een printkop reinigen op HP …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com