Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
AMD Athlon XP 3200 Vs . AMD Athlon 64 3200
CPU - naamgeving conventies kan soms verwarrend zijn . Dit is het geval met de gelijknamige AMD Athlon 64 3200 en de Athlon XP 3200 processors . Hoewel de modelnummers lijkt dezelfde prestatie geven , de twee processoren hebben verschillende mogelijkheden , verschillende snelheden en kan niet worden gebruikt in dezelfde soort moederbord. De Athlon XP 3200 is ook een oudere CPU, het werd voor het eerst uitgebracht in mei 2003 terwijl de Athlon 64 3200 werd uitgebracht in september 2003 . 64 Bit

De Athlon 64 CPU lijn was eerste consumenten CPU assortiment AMD's 64 - bit besturingssystemen ondersteunen . Van de Athlon XP 3200 en Athlon 64 3200 , kan alleen de Athlon 64 gebruikt worden met 64 - bits versies van Windows . Beide kunnen gebruikt worden met 32-bits versies van Windows , echter, die komen veel vaker voor .
Speed ​​en Cachegrootte

Zowel de Athlon XP 3200 en Athlon 64 3200 zijn er in verschillende varianten , aangegeven door hun processorkern namen . De " Clawhammer " Athlon 64 3200 is verkrijgbaar in twee versies , een die draait op 2000 MHz en heeft een 1024 KB cache , en een andere die draait op 2200 MHz en heeft een 512 KB cache . Andere Athlon 64 3200 processor cores bevatten " Newcastle , " " Winchester , " " Venetië ", " Manchester " en " Orleans . " Onderzoekt de markeringen op de processor om te bepalen welke versie je hebt . De Athlon XP 3200 is verkrijgbaar in twee versies , alsmede , een die draait op 2200 MHz , en een andere bij 2333 MHz . Beide hebben een grootte 512 KB cache . Ook is het noodzakelijk om de processor te bepalen welke variant u eigenaar onderzoeken . In termen van real-world prestaties , de Athlon 64 3200 is maar liefst 20 procent sneller dan de Athlon XP 3200 , afhankelijk van de situatie .
Dual Channel RAM
< br >

de Athlon 64 3200 ondersteunt het gebruik van dual channel RAM-geheugen , terwijl de Athlon XP 3200 niet. Met dual channel RAM , kan twee identieke geheugenmodules worden geïnstalleerd op een computer , en de CPU kan data naar en van deze geheugenmodules afzonderlijk te sturen . Dit verdubbelt effectief de geheugenbandbreedte beschikbaar om uw processor.
Cool'n'Quiet

Cool'n'Quiet
is een technologie die zijn debuut maakte in de Athlon 64 processor lijn en is niet beschikbaar in de Athlon XP 3200 . Cool'n'Quiet laat de Athlon 64 3200 om zijn snelheid gaspedaal naar beneden wanneer deze niet actief in gebruik , het verminderen van de temperatuur . Bij computers met ventilatoren die de snelheid , steeds luider als het systeem wordt heter , leidt dit tot een stillere computer .
Waarschuwing

Als u overweegt het upgraden van uw Athlon XP 3200 om een Athlon 64 3200 , zich ervan bewust dat de twee CPU's zijn niet direct compatibel zijn in de meeste moederborden , en dat er een nieuw moederbord zal moeten worden aangeschaft om de upgrade te voltooien . Onderzoeken uw moederbord zorgvuldig om te bevestigen dat de CPU-socket overeenkomt met de aansluiting van de processor u van plan bent te kopen . Athlon 64 3200 processors zijn beschikbaar voor Socket 754 , Socket 939 en Socket AM2 moederborden .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe maak je een E6320 vervange…
·Aanwijzingen voor IDE naar SAT…
·Hoe je het geheugen op een Asu…
·Hoe maak je een Front Audio Pa…
·Hoe de Multimedia Audio Contro…
·Hoe maak je een Compaq Presari…
·Hoe een printer te gebruiken m…
·Hoe de ASUS Eee 2G Surf Upgrad…
·Hoe maak je een AMD Processor …
  Related Articles
Hoe te installeren Windows XP SP3 Van ee…
Hoe maak je een videokaart voor Windows …
Hoe om te controleren een grafische kaar…
Hoe kom ik erachter wat voor soort video…
Hoe het opzetten van een grafische kaart…
Hoe maak je een VGA Video Card Driver vo…
Hoe de drivers voor een videokaart in XP…
Hoe maak je een grafische kaart bijwerke…
Hoe maak je een Windows XP Videokaart up…
  Hardware Articles
·Specificaties voor de Xerox DC430C Copie…
·Hoe maak je een 3D-printer monteren op u…
·Problemen met Micro SD Card Readers 
·De verschillen tussen DSO & DSP Scopes 
·Wat is de aanbevolen CMOS -instelling vo…
·Hoe te verwijderen van een satelliet LCD…
·Specs voor ASUS P5N - D 
·Hoe te Gooi een Credit Card Terminal 
·Hoe de toetsenbordindeling Bewerken 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com