Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe maak je verbinding een CD Writer
De meeste moderne computers zijn vervaardigd en verkocht met een ingebouwde cd-brander . Een CD-brander is een stuk hardware die wordt gebruikt voor het maken en schrijven van gegevens naar cd's van uw computer . Als u een oudere computer of een computer die niet worden geleverd met een voorgeïnstalleerde cd-brander , is het mogelijk om te kopen en installeren van uw eigen . Met een beetje kennis en een paar tools , is het eenvoudig om uw computer te upgraden naar een cd-brander bevatten . Wat je nodig hebt
Flathead schroevendraaier
kruiskopschroevendraaier
Toon Meer Aanwijzingen
1

Controleer of de computer volledig is uitgeschakeld en dat de stekker uit het stopcontact . < br > Pagina 2

Koppel alle snoeren die aangesloten op de achterkant van de computer toren zijn .
3

Verwijder de kunststof behuizing van de computer toren . De behuizing is meestal niet bevestigd met schroeven , het is gewoon geklikt op de toren . Begin bij een van de zijkanten en zorgvuldig unsnap de behuizing . Gebruik een platte schroevendraaier als hefboom , indien nodig , maar wees voorzichtig niet om de behuizing buigt of beschadigt . Verplaats u in elke kant van de behuizing volledig te verwijderen .
4

Zoek en pop uit de lege plastic inzetstuk aan de voorkant van de behuizing . Soms is er meer dan een plek waar de cd-brander kan worden geïnstalleerd . Als dit het geval is , is het verstandig om de CD writer te installeren in de positie die het verst weg van een vooraf geïnstalleerd CD - ROM drive . Dit geeft de cd- writer en CD-ROM drives meer luchtstroom om goed te functioneren .
5

Plaats de cd writer door de gleuf aan de voorkant van de computer en schuif weer op zijn plaats . Bevestig de cd-brander met behulp van vier schroeven , die worden meegeleverd met de cd- writer .
6

Bepaal hoe de CD schrijver moet worden aangesloten op uw computer . Er zijn drie opties om de cd- writer aan de slag met de computer . De opties zijn Cable Select , Slaaf en Meester . Het kiezen van een optie is gebaseerd op de configuratie van een andere CD -ROM-stations op uw computer . Als de bestaande cd - rom al is gekozen als de Master-aandrijving , moet de nieuwe cd-writer worden ingesteld als een slaaf . Als de bestaande cd - rom al is gekozen als de slave -station , moet de nieuwe cd-writer worden ingesteld als de Master . De Cable Select -optie moet worden gekozen als de bestaande cd - rom ook is ingesteld op de Cable Select -optie . Als er geen andere cd - rom op de computer aangesloten , moet de optie Master gebruiken .
7

Zoek de jumper Selectie aan de achterkant van de cd- writer . Het is gelabeld met de nummers " 1 ", " 2 " en " 3 " met drie sets van twee pennen . Er is ook een plastic stukje aan de pinnen . Verplaats de plastic pin om de " 1 " positie om het apparaat in te stellen op de Cable Select -optie , de positie "2" voor de optie Slaaf of de " 3 " positie voor de Meester optie .
8

Bevestig de IDE kabel aan de achterkant van de cd- writer . De IDE- kabel is een brede , platte snoer dat de CD-brander hecht aan het moederbord in de toren . Zoek de zwarte of rode streep op de zijkant van de IDE- kabel . De lijn moet open zijn en op de rechterkant om zeker te zijn dat het netsnoer goed is aangesloten . Als u hebt geselecteerd dat de CD schrijver een meester -verbinding , sluit u het uiteinde van de IDE- kabel in de IDE- sleuf aan de achterkant van het apparaat . Als u hebt geselecteerd dat de cd-brander op Cable Select of Slave optie , sluit de middelste connector van de IDE- kabel in de IDE- sleuf aan de achterkant van het apparaat .
9

Sluit het andere uiteinde van de IDE- kabel in een open IDE aansluiting op het moederbord .
10

Zoek de voedingskabel die loopt van het moederbord . Het is een witte stekker die past in de stroom sleuf aan de rechterzijde van de cd- writer . Monteer de stekker op zijn plaats .
11

Vervang de plastic behuizing terug op de computer vast te klikken . Bevestig de computer koorden terug in de toren .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te herstellen van een TI84…
·Hoe te Magicjack verwijderen 
·Lijst van Pentium Dual-Core Pr…
·Hoe te Tweede harde schijf ins…
·Hoe te Click Input gebruiken i…
·Hoe je de harde schijf op een …
·Hoe om afbeeldingen te downloa…
·Hoe te verwijderen Drive D Na …
·Welk type van Removable Storag…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Lenovo T500 Laptop Upgra…
·Specificaties van de eMachines S2482 
·Hoe maak je een Radeon videokaart bijwer…
·Kan een MP3-speler gebruikt worden op ee…
·Hoe je de harde schijf vervangen op een …
·Hoe een HP Pavilion notebook Fix Na een …
·Hoe de haven Lengte van een Subwoofer Bo…
·Mijn HP Color inktcartridge niet werken 
·Hoe maak je Reformat een Compaq Computer…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com