Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe te verbinden Twee Maxtor IDE harde schijven
Maxtor IDE- schijven kunnen met elkaar worden verbonden via een kabel op een IDE-controller of ze kunnen worden bevestigd met behulp van afzonderlijke kabels en controllers . De IDE-interface maakt het mogelijk tot twee Maxtor IDE harde schijven aan te sluiten op een enkele kabel als de schijven correct zijn geconfigureerd . Veel moederborden bieden alleen een enkele IDE- controller interface samen met een aantal SATA poorten . Met een dual IDE harde schijf data kabel maakt het mogelijk twee Maxtor harde schijven gelijktijdig werken aan deze moederborden zonder de noodzaak van het hebben van een dedicated IDE harde schijf -controller uitbreidingskaart geïnstalleerd . Wat je nodig hebt
Anti - statische polsband
Schroevendraaierset
Molex stroom Y - splitter adapter
Dual schijf IDE -kabel of twee IDE- datakabels
Laat meer instructies < br > Voorbereiding
1

Back -up van alle belangrijke bestanden op elke Maxtor harde schijf , indien mogelijk , voordat u probeert om ze te verbinden .

Power 2 de computer uit en verwijder de voedingskabel en de dekking van het geval .
3

Sluit de antistatische polsband om een pols en dan een alligator clip om de interne frame van de computer .
4

Monteer elk van de twee Maxtor IDE harde schijven in beschikbare harde schijf bays . Houd de data en power connectors blootgesteld en ervoor te zorgen dat de stroom en data kabels lang genoeg zijn om elk van de stations te bereiken .
5

Sluit een power connector aan elk van de twee Maxtor IDE harde schijven . < br >
Twee aparte datakabels
6

Stel de jumper instellingen op elke schijf te wijzen als "Master" zoals aangegeven door het schema op de stations , informatie in de handleiding of op website van de fabrikant .
7

Sluit de eerste datakabel aan " iDE0 " op het moederbord , zoals aangegeven door de plastic tab -toets op het einde van de data kabel die de sleutel inkeping past in de aansluiting op de moederbord. Overeenkomen met de ontbrekende pin op de connector met de aangesloten pengat op de kabel als onzeker . Sluit de tweede datakabel aan " IDE1 . "
8

Sluit de eerste datakabel om de Maxtor IDE harde schijf die de primaire schijf op het systeem zal zijn of worden de opstartschijf zoals aangegeven door de plastic tab -toets op de kabel en de bijpassende uitsparing in het station connector , of door het gelijktrekken van de ontbrekende pin op het station met de aangesloten gat in de kabel . Sluit de tweede data -kabel op de andere schijf .
Een datakabel
9

Stel de jumper instellingen op de drive die wordt aangeduid als de boot of de primaire schijf te " meester , " zoals aangegeven in het diagram op het station , in de handleiding of op de website van de fabrikant . Stel de jumper setting op de andere schijf als "Slave . " In sommige gevallen moeten beide schijven worden ingesteld op " Cable Select . " Dit zal in de handleiding voor de computer of het moederbord of op de website van de fabrikant worden aangegeven .
10

Sluit het ene uiteinde van de datakabel aan op het moederbord , zoals aangegeven door de plastic tab -toets op het einde van de data kabel die overeenkomt met de sleutel inkeping in de connector op het moederbord . Overeenkomen met de ontbrekende pin op de connector met de aangesloten pengat op de kabel als je onzeker bent .
11

Sluit de middelste connector van de kabel aan op de harde schijf in te stellen als "Slave ", of om de rijden die aan de secundaire aandrijving worden als het gebruik van " Cable Select " op beide schijven . Overeenkomen met de plastic tab -toets op de kabel en de bijbehorende uitsparing in het station connector , of uitlijnen van de ontbrekende pin op het station met de aangesloten gat in de kabel .
12

Sluit het uiteinde connector op de kabel op de harde schijf ingesteld als " Master ", of om het station dat aan de primaire of opstartschijf te worden als het gebruik van " Cable Select " op beide schijven . Overeenkomen met de plastic tab -toets op de kabel en de bijbehorende uitsparing in het station connector , of uitlijnen van de ontbrekende pin op het station met de aangesloten gat in de kabel .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Toegang tot een webcamera op e…
·Voordelen & Nadelen van het se…
·Hoe maak je een harde schijf i…
·Hoe maak je een SATA data Encl…
·Hoe het opzetten van de Biomet…
·De voordelen van de computer n…
·Wat zijn de 3 Soorten Computer…
·Hoe maak je een harde schijf G…
·Hoe om automatisch te starten …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·64K RAM en voordelen van Upgrade naar 12…
·Hoe een afudos BIOS-update gebruiken 
·Hoe je Cisco Aironet Access Points Detec…
·Wat te letten bij het kopen van een comp…
·Hoe maak je een Epson Stylus Color 880 P…
·Hoe maak je een Lexmark C510 Install 
·Hoe maak je een . PDF eBook converteren …
·Hoe gebruik je muis om een Joystick simu…
·De voordelen van Microcontroller Over Mi…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com