Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
De evolutie van Personal Computers
John W. Mauchly , die werkte met de Moore School of Electrical Engineering, bedacht de term " personal computer " in de jaren 1960 , volgens de Universiteit van Pennsylvania . Een personal computer is een apparaat bestemd voor individueel gebruik die ontvangt en geeft informatie , berekent en manipuleert data . Originele computers , genaamd mainframes , waren zo groot dat ze opgevuld veel van de ruimte in een kamer . Technologie uiteindelijk geëvolueerd tot het punt dat microprocessors werden uitgevonden , waardoor het mogelijk voor personal computers naar een gemeenschappelijke zakelijke en huishoudelijk voorwerp geworden . De start van de Computer Industry

Volgens het Computer History Museum , in 1970 , de Kenbak - 1 was de eerste personal computer gemaakt . Het had niet een microprocessor , en verkocht voor $ 750 . Het was niet in staat om applicaties te draaien , had slechts 256 bytes van het geheugen en had een 8 - bits woord grootte. Volgens de American Heritage , de Datapoint 2200 gevolgd . Deze persoonlijke computer had een klein scherm , een toetsenbord en was de grootte van een typemachine . De microprocessor was vergelijkbaar met de later Intel 8008 . P IBM
later liet de IBM 5100 , gevolgd door de Altair 8800 in 1975 . Volgens The Virtual Altair Museum , de Altair 8800 gebruik gemaakt van een single- chip microprocessor , kost $ 400 en gebruikte een CP /M -besturingssysteem dat werd geladen van diskette .
De "Trinity "

1977 werd het jaar van de " drie-eenheid " door het tijdschrift " Byte " genoemd , volgens Software City. Dit jaar is wanneer de PET 2001 , Apple II en de TRS - 80 werden vrijgegeven aan het publiek en de miljoenen van deze computers werden verkocht . De Commodore PET ( Personal Electronic Transactor ) was een single-board computer die een klein toetsenbord had , een monitor die 40x25 karakter graphics en cassette schijf weergegeven .

Steve Wozniak en Steve Jobs richtte Apple Computer en bracht de meer populier Apple II . Het scherm weergegeven kleurenafbeeldingen en had een volledig QWERTY-toetsenbord . De Apple II 's originele besturingssysteem gebruikt een BASIC interpreter in ROM , volgens Ars Technica .

De TRS - 80 had een moederbord en toetsenbord los van de voeding en de monitor . Ars Technica stelt dat hoewel de PET en de Apple II computers waren superieur , de TRS - 80 had het voordeel dat wordt verkocht bij een populaire , landelijke franchise elektronische winkel voor $ 599.
thuis Computer

Personal computers
begon om huizen in de jaren 1980 te vullen . Atari en Texas Instruments sprong in de markt op dit moment , maar IBM bleek een van de grote winnaars van de tijd met de IBM PC , uitgebracht in 1981 zijn. De consument vond dat derden zouden kunnen ontwikkelen voor IBM PC en dat het vroeger een audio cassette voor externe opslag .
IBM , PC Clones en Apple Computers

In 1983 , IBM was significant verbeterd op zijn PC met de IBM XT , die meer card slots , een 10MB harde schijf en een 640K geheugen had . De IBM kwam met PC - DOS , dat Bill Gates , Paul Allen en Steve Ballmer hielp ontwikkelen. Volgens de Universiteit van San Diego , is PC - DOS uiteindelijk verkocht door Microsoft en werd omgedoopt tot " MS - DOS . " Als gevolg hiervan , een aantal bedrijven begonnen met computers die MS - DOS liep , zoals de Hewlett - Packard HP - 150 , de ACT Apricot , de Seequa Kameleon en Compaq Deskpro .

Maken en verkopen Gedurende deze tijd , Apple computers verkocht de Lisa en de Macintosh , die grafische gebruikersinterfaces gehad . Zij waren de eerste personal computers om een ​​muis te gebruiken . "Mac " -computers werd populair voor hun desktop publishing-programma , zoals LaserWriter en Aldus PageMaker , en het tekstverwerkingsprogramma , MacWrite .
Multimedia Personal Computers

De jaren 1990 bracht vernieuwingen aan personal computers, zoals de cd- rom ( Compact Disk Read Only Memory ) die muziek kan spelen en rennen computer games en programma's van CD's . CD RW ( rewritable ) schijven zijn geïnstalleerd in computers in de late jaren 1990 , die laat individuen kopiëren ene CD naar de andere . Plug - and- play connectiviteit functies populair werd ook in deze tijd , volgens de chronologie van personal computers , waardoor pc-gebruikers om camera's, printers , scanners en flash drives gebruik van hun computers . Daarnaast zou computers verbinding maken met het internet via een telefoonkabel , en individuen in staat waren om DVD-films te kijken op hun pc . Momenteel , heeft personal computer -technologie geëvolueerd tot het punt dat computers zijn zo klein als een middelbare school tekst boek , kan draadloos verbinding met het internet en andere apparaten , en kunt telefoneren .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe Maak een aangepaste cd met…
·De Lexar Jump Drive wordt niet…
·Hoe te installeren Sata HD in …
·De Lexmark cartridges 17 , 27 …
·Hoe te Minerale olie filter me…
·Wat is een Gigabyte 
·Hoe te verbinden uw DirecTV DV…
·Hoe je DVR Cards voor een Secu…
·Problemen met de Echolab MVS -…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een WiFi -antenne maken voor…
·Hoe de Sound Enhance op mijn computer 
·De specificaties voor een iMac G4 Laptop…
·Hoe kan ik een Dell Precision BIOS Admin…
·Hoe maak je een Turing Machine Construct…
·Hoe maak je verbinding een Lenovo T60 ee…
·Computer Moederbord form factors 
·Hoe maak je een interne dvd-drive Vervan…
·Hoe te Lexmark X1240 installeren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com