Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe Heat beïnvloedt Computers
Computers vertegenwoordigen gegevens via de manipulatie van elektrische stromen . Dit betekent dat hun verschillende componenten voortdurend ofwel moeten zenden elektrische signalen of opslaan specifieke bedragen in rekening gebracht . Deze processen produceren restwarmte die kunnen leiden bevriest , crasht of korte broek , wat leidt tot blijvende schade . Volgens de Computerhandleiding , thermische stress is de belangrijkste oorzaak van computer defect . Zo, het is essentieel om knelpunten van uw computer en hoe u ze af te koelen kennen . Processor

De processor is meestal heetste - rolbaan van een computer . Het bestaat uit miljoenen transistoren , die elk lading vasthouden om berekeningen uitvoeren op gegevens . Deze lading voortdurend transformeert in warmte via het Joule-effect . Zonder goede koeling , kan processors heet genoeg om letterlijk verbranden draaien . Dit veroorzaakt meestal de computer te bevriezen . Als koel-of uitschakeling niet gebeurt , kan de processor smelten en in het moederbord of de heatsink .
Andere Componenten

Als je veel van gaming maakt van , rendering of video - gerelateerde software , kan de grafische kaart heter dan je processor draaien . Systeemgeheugen kan ook draaien warm . Hoewel het niet produceren zoveel warmte als de grafische kaart , kan het oververhit raken en schade aan zichzelf en het systeem als geheel veroorzaken .
Koelsystemen

Processoren en grafische kaarten meestal geleverd met een combinatie heatsinks en ventilatoren . Terwijl graphics kaarten komen meestal geïntegreerd met hun koelsystemen , moet processor systemen apart worden geïnstalleerd . In de meeste gevallen zal het draaien van een computer zonder deze systemen veroorzaken vrijwel onmiddellijk oververhitting . Processor heatsinks ook vereisen vaak koelpasta . Zonder dit , kan de processor oververhit raken , zelfs als het koellichaam juiste wijze is geïnstalleerd .
Monitoring Temperatuur

Computers
komen met temperatuursensoren die communiceren met vooraf geïnstalleerde software om ventilatorsnelheid te regelen . De meeste machines hebben ook niet - kluis in de plaats die het afsluiten van de computer voordat het onveilige temperatuur bereikt . Terwijl deze functies zijn vaak passief naar de gebruiker , zijn er programma's beschikbaar die u in staat om de temperatuur van uw systeem te controleren en aanpassen haar afkoelen wordt .
Overwegingen

Alle processors en grafische kaarten hebben een thermisch ontwerp vermogen . Volgens CPU- World, dit is het maximale vermogen koelsysteem van een processor kan worden afgevoerd onder normaal gebruik . De warmte die meer dan dit bedrag kan het systeem beschadigen . Gebruikers kunnen ervoor kiezen om krachtigere koelsystemen installeren als ze willen hun onderdelen buiten de normale grenzen te verleggen . Het is ook mogelijk de ventilatoren upgraden het chassis meer ontluchten via de computer . Merk op dat krachtiger ventilatoren zijn vaak groter . Als zodanig kunnen ze meer lawaai veroorzaken en vereisen een grotere behuizing .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe op te nemen op een Memory …
·Hoe de DVD-regio Unlock Op een…
·Wat heb ik nodig om verbinding…
·Hoe te kijken Pay-Per - View T…
·Hoe kan ik een Dell harde schi…
·Hoe naar Power een 3,6 Volt L.…
·Hoe maak je een computer harde…
·De cd-rom niet werken 
·Een tv- tuner kaart is compute…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een gekrast LCD-scherm 
·Hoe maak je een Wireless Printer toevoeg…
·Hoe kan ik Windows 7 Videokaart Drivers …
·Hoe te formatteren SATA FAT32 750GB 
·Deel Problemen in een Compaq Presario CQ…
·Hoe maak je een Webcam Driver Install 
·Hoe te verbinden mijn Dell -printer om e…
·HP DL380 G5 Specs 
·Hoe maak je een Bad Microprocessor Probl…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com