Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat was de eerste computer Dat was voor het publiek beschikbaar
? Computers hebben zich geïntegreerd in vrijwel elk facet van het moderne menselijke leven . Dus het is moeilijk te geloven dat computers waren eens gebouwen vol met elektronica die ongeveer evenveel rekenkracht als de hedendaagse zakrekenmachine geproduceerd . Volgens het Computer History Museum van Amerika , vóór de komst van de microprocessor , de eerste computer die specifiek is ontworpen voor persoonlijk gebruik was de Kenbak - 1 . Geschiedenis

Gemaakt door John Blankenbaker , de eerste Kenbak - 1 werd uitgebracht in 1971 . Ontworpen vanaf de grond tot een educatief computersysteem voor de gebruiker thuis , de Kenbak - 1 liep een groot aantal eenvoudige programma's . Omdat het voorafging microprocessors , werd het Kenbak - 1 volledig gebouwd op transistor - transistor logica ( TTL ) chips . Blankenbaker kozen de naam Kenbak want het weerspiegelt het middelste deel van zijn naam ( Blan " Kenbak " er) , en omdat het doet denken aan Kodak . Gezien de Kenbak - 1's bedoeling om computers aan de massa te brengen , de vergelijking met George Eastman Kodak en zijn verlangen om fotografie te breiden tot iedereen lijkt heel geschikt .
Technische gegevens

de Kenbak - 1 is beslist eenvoudig in vergelijking met de moderne computer , maar voor zijn tijd was het heel revolutionair . De Kenbak - 1 had 256 bytes RAM geheugen en liep met een snelheid die gelijk is aan ongeveer 1 Megahertz . Het moederbord is ontworpen om 132 geïntegreerde schakelingen te houden , en het toestel had twee gescheiden voedingen . Een voeding liep op +5 volt , terwijl de andere liep op -12 volt . Het toestel kwam zelfs uitgerust met een ventilator om de warmte die door de voedingen verdrijven . De productie model was een punch - card ingang slot voorzien aan de voorzijde van de machine , maar het werd nooit gebruikt .
Production & Marketing

De Kenbak -1 zag een zeer beperkte productie draaien , met slechts ongeveer 40 stuks geproduceerd en verkocht voordat de lijn uiteindelijk werd stopgezet in 1973 . Hoewel niet direct te wijten aan de ondergang van de lijn , de Kenbak - 1's steile prijskaartje van $ 750 maakte het een luxe-item terug in de jaren 1970 . De oorspronkelijke lijn werd gebracht in Scientific American magazine. Van de oorspronkelijke 40 geproduceerde modellen , slechts 14 worden bevestigd om nog bestaan ​​als van 2011 .
Legacy

Terwijl de Kenbak - 1 was een commerciële flop op het moment van de release , het niettemin werd een mijlpaal in de geschiedenis van computers . Als de eerste personal computer , maakte de weg vrij voor nieuwe technologie en de integratie van computers in het huis . De Kenbak - 1 was nooit een begrip , en waarschijnlijk nooit zal worden , maar haar erfenis als de eerste computer gemaakt voor de consument versterkt zijn positie in de tech geschiedenis .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Personal computer harde schijf…
·Hoe weet ik mijn versie van ee…
·Hoe de snelheid van een quad-c…
·Mijn HP LaserJet 1022nw Zal ni…
·Hoe te MTP -apparaten toevoege…
·Hoe te vergrendelen een Kensin…
·Hoe te Ponskaarten Gebruik 
·Hoe de koelventilatoren vervan…
·Wat is een Athlon Processor 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·X200 Ultrabase Specs 
·Hoe maak je een moederbord upgraden zond…
·Hoe kan ik een HP 5610 Install All - in …
·Hoe maak je een HP 6210 uitvoerlade Verv…
·Hoe je het toetsenbord verwijderen op ee…
·Hoe te Tijdelijke mappen wissen 
·Hoe maak je een screenshot op een Thinkp…
·Het demonteren van een Gateway 7330 Lapt…
·Hoe te Grafische kaarten Swap 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com