Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Intel Xeon E5503 Processor Vs . I7 930
Beide uitgebracht in 2010 , de Intel Xeon E5503 en de Intel Core i7 - 930 zijn twee processors , of centrale verwerkingseenheden ( CPU ) , van halfgeleiders bedrijf Intel Corp Terwijl de E5503 behoort tot merk van server - en workstation - het bedrijf georiënteerd CPU's , de i7 - 930 is een desktop personal computer vermelding in de verdeling van Intel's Core vooraanstaande merk van CPU's top - level . Energie-efficiëntie is het belangrijkste voordeel van de E5503 , hoewel de i7 - 930 overtreft zijn Xeon neef meeste categorieën . Fabricage

De Intel Xeon E5503 is een dual - core CPU , wat betekent dat het twee cores , of processing units . Daarentegen is de Intel Core i7 - 930 heeft vier cores , waardoor het twee keer zo krachtig als de Xeon chip maakt . Met behulp van de 45 - nanometer productieproces , elke chip heeft een pakket grootte van 42,5 bij 45 millimeter en gemonteerd op Socket 1366 - een CPU socket met een flip - chip land grid array layout - voor de aansluiting met het moederbord van de computer
.
snelheden

Elke Intel Xeon E5503 en de Intel Core i7 - 930 maakt gebruik van een point-to - point interconnect technologie genaamd Intel QuickPath Interconnect ( QPI ) met een data transfer snelheid van 4,8 te bereiken gigatransfers - of 4,8 miljard transfers - per seconde . Echter , in termen van kloksnelheid - dat is de snelheid waarmee de chip voert haar basisfuncties - de i7 - 930 op 2,8 GHz overtreft de E5503 op 2.2GHz . Bovendien heeft het een technologie genaamd Intel Turbo Boost , die het verhoogt naar 3,06 GHz in gevallen wanneer de computer systeem eist het absolute optimale prestaties .
Cache , Stroomverbruik en Memory

Elke Intel Xeon E5503 en de Intel Core i7 - 930 hebben een kleine opslag eenheid genaamd Intel Smart Cache voor snelle toegang tot de meest gebruikte gegevens van de computer . De E5503 bevat 4 MB opslagruimte , terwijl de i7 - 930 verdubbelt dat bedrag met 8MB . De Xeon CPU wint op energiebesparing , met een maximaal stroomverbruik score van 80 watt in vergelijking met 130 W.
System Memory

betreft systeemgeheugen of the Core i7 chip specificaties , de Intel Xeon E5503 en de Intel Core i7 - 930 is alleen compatibel met de derde generatie van double data rate synchroon random access memory architectuur , of DDR3 SDRAM , en drie geheugenkanalen . De E5503 , biedt echter maximaal 144 GB met een 800MHz toegang snelheid , maximale geheugenbandbreedte van 19.2GB per seconde en 40 - bits fysieke adres extensies . Ter vergelijking , kan de Core i7 chip alleen verwerken tot 36GB systeemgeheugen en 36 - bits fysieke adres extensies , maar is geschikt voor maximaal 1066MHz toegangssnelheid en 25,6 GB /s bandbreedte .
Technologies

64 - bit processors , elke Intel Xeon E5503 en de Intel Core i7 - 930 CPU heeft virtualisatietechnologie voor de integratie van meerdere besturingssystemen op een enkele computer -systeem , SpeedStep voor het verhogen van de prestaties zonder concessies te doen energie-efficiency en uitvoeren bit schakelen voor anti - virus en kwaadaardige - code bescherming. De E5503 heeft een extra technologie , de vraag - based switching , die CPU-prestaties optimaliseert door het minimaliseren van spanning en kloksnelheid . Naast de eerder genoemde Intel Turbo Boost , de i7 - 930 heeft hyperthreading -technologie voor waardoor het een betere multitasker .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Wat is de Microsoft Virtual Wi…
·Hoe maak je een SD Digital Med…
·Hoe maak je een Slave Hard Dri…
·Hoe maak je een poort gebruike…
·Hoe maak je een TR1 VFD LAN Ne…
·Hoe maak je een digitale camer…
·Wat is een PC Card Slot 
·Hoe de kloof tussen FPGA's & A…
·Geschiedenis van de Computerpr…
  Related Articles
HP DC5000 Intel Desktop PC Specificaties…
Wat is Dual Xeon ? 
Intel GM45 Graphics Card Type 
Hoe kan ik video -instellingen aanpassen…
Geïntegreerde Intel Media Accelerator 9…
Hoe maak je een Intel -chipset videokaar…
Hoe identificeren Intel grafische kaart 
Hoe maak je een Intel Graphics Media Acc…
Hoe je Intel Gamma Controle uitschakelen…
  Hardware Articles
·Printers dat een C3906A 
·Hoe maak je een Bootable flashstation vi…
·Hoe naar Mount een rit over een USB 2 
·Hoe je IDE drivers Detect 
·Hoe schakel ik over draadloze mogelijkhe…
·Wat Is Thinkpad X61 
·Hoe te gebruiken Monitor Wipes om een ​​…
·Hoe maak je een C640 CMOS-batterij Verva…
·Hoe u uw eigen I /O Boards 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com