Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is de ventilator functie in een computer
? Computer jaloezie soms luidruchtig en irriterend , maar de zeer belangrijke functie van koeling van de computer , met name de centrale verwerkingseenheid voeren . Als dit onderdeel een vooraf ingestelde temperatuur bereikt , zal de computer uitgeschakeld . Dit heet een " thermische controle , " en mainframes , servers en pc's al hebben deze beschermende functie ingebouwd Computers produceren warmte

Computers in alle soorten en maten
warmte produceren als ze verbruiken elektriciteit en bewegen rond hun circuits . Hoewel u misschien niet denken zulke kleine chips kunnen produceren die veel warmte , zij doen . De schakelingen zijn compact en gelaagd in de chips , en elektriciteit bewegen door ze op de lichtsnelheid , veel warmte wordt opgewekt . De voeding produceert ook warmte als het levert stroom aan de computer .
Fans Cool Computers

De rol van de computer ventilator is om koelere lucht te trekken in de computer te koelen van de hete circuit , met name de CPU. In een desktop de ventilator is typisch een deel van de voeding en zuigt lucht doorheen , waardoor dat deel van de computer te koelen . Als de CPU van een computer te warm wordt zal doorgaans vergrendelen van de computer , die een shutdown en reboot . Als de computer geen thermische controle mogelijkheid de oververhitting kan leiden tot brand .
Computer Vents Air

De ventilator koelt de computer door te trekken lucht in via een of andere openingen in de computer , zoals het toetsenbord bij een laptop of aandrijving openingen bij een desktop . Het is belangrijk om zeker te zijn dat je geen ventilatieopeningen , of de computer kan oververhit raken en blokkeren ofwel afgesloten of beschadigen van de componenten. Het is vooral belangrijk dat je een laptop niet in het doosje , terwijl deze is ingeschakeld . Hierdoor kan oververhitting en mogelijk brand veroorzaken .
Dust Heats Computers

Als de ventilator trekt in koelere lucht van buiten de computer , het trekt ook wat er in de lucht . Dit betekent meestal stof , en stof is de ergste vijand van computers afgezien van warmte . De statische elektriciteit van de computer chips vormen een stof magneet van soorten , en de lagen stof kan zich ophopen op de chips , waardoor meer warmte . Het is belangrijk dat u uw computer openen en reinigen van de stof van tijd tot tijd om schade aan onderdelen van uw computer te voorkomen .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je verbinding een Pal…
·Hoe maak je een cd rw Fix 
·Hoe kan ik een webcam gebruike…
·Hoe te gebruiken Mijn Bluetoot…
·Wat is een Off - Lease Compute…
·Hoe maak je een harde schijf W…
·Hoe partitie een SSD Drive 
·Hoe maak je een computer gebru…
·Hoe maak je een Dode Thumb Dri…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·My Passport Essential Voeding 
·Hoe maak je verbinding een schijf 
·Kenmerken van de IBM T60 Notebook 
·Hoe kan ik controleren de Transfer Speed…
·Hoe afdrukken op Foto Boards 
·Hoe wilt opnemen van een pc naar een vid…
·Hoe de BIOS op een Compaq bijwerken voor…
·Hoe kan ik drivers voor mijn Microsoft W…
·Hoe te streamen van video naar de TV op …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com