Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe je primaire harde schijf wissen
wissen of opnieuw formatteren van een harde schijf verwijdert alles op de schijf - inclusief het besturingssysteem , programma's van derden en applicaties , en alle persoonlijke bestanden en instellingen . Er zijn verschillende manieren om uw primaire drive opnieuw te formatteren , maar de makkelijkste manier is om een ​​bootable besturingssysteem schijf als een Windows XP installatie CD gebruiken . Volg deze stappen om volledig te wissen en formatteren van uw harde schijf, zodat deze klaar is voor een verse installatie van uw favoriete besturingssysteem . Wat je
Besturingssysteem Need CD /DVD
Besturingssysteem product key , Hardware drivers manueel
Computer eigenaar Toon Meer Aanwijzingen
1

back-up van belangrijke bestanden , instellingen , wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens opgeslagen op de primaire schijf . Ook, zorg ervoor dat je de nieuwste stuurprogramma's voor uw computer hardware . Microsoft Vista in het bijzonder heeft compatibiliteitsproblemen met stuurprogramma's met wat oudere hardware en externe apparaten .

Place 2 het besturingssysteem schijf in het optische station sluit dan de computer . Herstart de computer en voer het BIOS ( meestal door op " F1 ", " F2 ", " F10 " of de toets " Delete " ) en stel het systeem op te starten vanaf het optische station met de installatie schijf ( zie uw handleiding indien nodig ) .
3

uw BIOS-instellingen opslaan start de computer opnieuw . In Windows XP bijvoorbeeld , zal een blauw scherm verschijnen terwijl de installatiewizard belastingen . Klik op " Enter " wanneer dan gevraagd " F8 " om de licentieovereenkomst te accepteren . Markeer een partitie , druk dan op " D " en dan " L " om het te verwijderen . Herhaal deze procedure totdat alle partities zijn verwijderd .
4

Klik op " gepartitioneerde ruimte " en druk vervolgens op " C " om een ​​nieuwe partitie aan te maken . Selecteer het gewenste bestandssysteem en de partitie grootte wanneer hierom wordt gevraagd ( maximale grootte is standaard) . Gebruik NTFS als u van plan om Windows XP of Vista te installeren . Gebruik FAT32 als u van plan om dual-boot zowel Linux als Windows of voor oudere versies van Windows .
5

Klik op " Enter " om het besturingssysteem te installeren nadat de primaire schijf wordt geformatteerd . Als u besluit om een besturingssysteem te installeren op dit moment druk op " F3 " of " ESC " om af te breken van de installatie . Nadat de installatiewizard is voltooid, verwijdert het besturingssysteem schijf start de computer opnieuw .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Intel Core Processor Family Ro…
·Hoe maak je een geformatteerde…
·Hoe Set Up Non Raid Sata HD 
·GeoVision NVR System Specifica…
·DIY Monitor Kabel 
·Hoe maak je een harde schijf f…
·E5300 Vs . E3300 Processor 
·Hoe maak je verbinding een dat…
·Om te lezen hoe een Mac Drive …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Kenmerken van condensator dissipatie 
·Is Omgebouwde inkt Elke Goed voor printe…
·Hoe te Refill HP Deskjet 5150 inktcartri…
·De evolutie van de processor 
·Hoe te delen Twee computers , een toetse…
·Hoe maak je een pc opstarten vanaf een e…
·De specificaties van een HP TC 1100 Dock…
·De specificaties van een Toshiba E740 Po…
·Hoe je printers via GPO Wijs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com