Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat zijn de componenten binnen een harde schijf
? Een harde schijf is een essentieel onderdeel van uw computer . De harde schijf is de hardware onderdeel dat uw belangrijke gegevens opslaat . U mag niet weten dat in een harde schijf zijn vele delen , wat ontroerend , die helpen snel vastleggen en opslaan van uw belangrijke gegevens . Inzicht in de onderdelen die deel uitmaken van een harde schijf werken kunnen u helpen bij het repareren , vervangen of de aankoop van een harde schijf . Platter

Het plateau is het platte schijf gedeelte van de harde schijf . Het plateau is opgebouwd uit een hard materiaal - gewoonlijk aluminium , maar het verschilt - die is bekleed met materiaal met een magnetische lading . Volgens " The Complete Guide to A + certificering " door Michael Graves , het magnetisch materiaal is het deel van het plateau die de gegevens opslaat . De magnetische ladingen opnemen nullen en 1s , die door de computer kan worden geïnterpreteerd als data . Elke set van magnetische deeltjes is georganiseerd in een verzameling in een eenheid genaamd een beetje . Nieuwe harde - schijf -technologie maakt gebruik van dunne - film- metalen en glazen platen om de efficiëntie en de schijf opslagcapaciteit te vergroten .
Heads

De koppen lezen en schrijven van de informatie van en naar de schijf platter . Koppen worden ook wel read-write heads . De hoofden schrijven stukjes magnetische informatie op de schotel . Hoe dichter het hoofd van de schotel , het efficiënter is in staat om informatie te lezen , maar een close - gemonteerde head is eerder contact hebben met een plateau , mogelijk de informatie te beschadigen . Elke schotel vereist een hoofd voor elk oppervlak van de harde schijf die moet tegelijk door het hoofd worden gelezen . Dus , als je een twee - side platter op uw harde schijf , moet je twee hoofden aan de zijkanten van de schotel te lezen .
Actuator armen

de actuator arm beweegt de lees - schrijfkop om de juiste oppervlakte van de schotel . Het hoofd van een harde schijf is op de actuator arm , die het beweegt om volledig te kunnen lezen en schrijven van de informatie bevestigd . De actuator arm helpt ook het hoofd van een optimale afstand van de harde schijf platter om snelheid en efficiëntie van de aandrijving te behouden en de schijf te beschermen .
Actuator mechanisme

De actuator mechanisme beweegt de actuator arm in de juiste plaats om gegevens te lezen en schrijven naar de harde schijf platter . Een controller stuurt de actuator om de track die wordt sleuven voor de relevante informatie . De meeste harde schijf fabrikanten gebruiken ofwel een motor of een magnetische spoel op de actuator arm te bewegen op zijn plaats .
Head Parking

Head parkeerplaats
is een essentieel onderdeel van de bouw van een harde schijf . Hoofd parking onderhoudt de kleine ruimte tussen de kop en schotel , de bescherming van het plateau van die schade lijden door het hoofd . Volgens Graves , het hoofd parking fungeert als een landingszone voor de draaiende schotel voor als de computer is uitgeschakeld . Hoofd parkeerplaats kan ook de harde schijf beschermt als de computer is licht geslagen of potten , maar het kan de harde schijf worden afgebroken wanneer een zware klap wordt uitgedeeld aan de harde schijf , zoals een auto -ongeluk of een boze kick om de computer niet te stoppen . < br >

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een beschadigde SD…
·Hoe te Condensatoren Sluit aan…
·Digital Technology Information…
·Hoe om te controleren mijn gra…
·Parallel Vs . Serial Processin…
·Wat Is Super Video CD 
·Hoe maak je een geheugenkaart …
·Hoe te vertellen wanneer een S…
·Hoe te Imation Flash Drives Ge…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe te herstellen Foto's van een corrupt…
·Zal Morsen op je laptop Maak het niet te…
·Wat zijn verschillende soorten van print…
·Problemen met de Canon Pixma MP470 
·Hoe maak je een Gateway Solo computer di…
·Hoe je het geheugen in een Compaq Presar…
·Velocity Micro T1300 Specificaties 
·Over de Hewlitt - Packard Note Pad 
·Hoe te printkoppen reinigen van de HP 12…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com