Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe maak je een NVIDIA RAID-controller configureren
RAID-arrays zijn multi - disk setups dat de extra opslagruimte beschikbaar te gebruiken vanaf meerdere harde schijven aan gegevensopslag sneller en betrouwbaarder te maken . RAID kan zowel via hardware of software worden geïmplementeerd , en NVIDIA is uitgegroeid tot een van de leiders in RAID-technologie via haar moederbord - gebaseerde RAID-controller . De controller is snel op te zetten , en biedt een scala aan opties die gebruikers in staat om optimaal te profiteren van alles wat RAID-technologie te bieden heeft . Wat je nodig hebt
NVIDIA RAID-controller Pagina 2 of meer harde schijven
Windows OS
Toon Meer Aanwijzingen
1

Voer het systeem-BIOS door op de key " del " tijdens de POST ( Power On Self Test ) fase van het opstarten voordat u de computer starten van het besturingssysteem . De POST- fase is de periode waarin je pc toont systeeminformatie bij het opstarten. Kopen van 2

Selecteer " Integrated Peripherals " in het BIOS setup -menu . Selecteer de optie " RAID Config " . In het configuratiemenu , stelt u de RAID Enable optie "Enable " en kies vervolgens de schijven uit de drive lijst die u wilt opnemen in uw RAID-array .

Druk op " F10 " 3 om de BIOS- configuratie op te slaan , en herstart de pc .

Druk op " F10 " wanneer de optie om de RAID BIOS setup te gaan wordt aangeboden 4 . Het venster NVIDIA RAID Utility wordt geopend met het definiëren van een nieuwe array scherm .
5

Kies de RAID-modus voor uw schijven . Beschikbare modi zijn mirroring , striping , streep mirroring of verspreid . Mirroring gewoon kopieert data op twee schijven , die een data back-up . Striping splitst de data in stukken , en slaat de stukken op meerdere schijven . Dit voegt snelheid , maar als een enkele schijf verloren gaat , dan zijn alle gegevens verloren . Een overspannen RAID disk maakt alle schijven in de array als een enkele schijf , maar net als de striping rijden , biedt geen bescherming tegen gegevensverlies . Daarnaast kunt u een striping blokgrootte , waarvan de minimale grootte van de bestanden te splitsen tussen arrays bepaalt selecteren . Verplaats de geselecteerde voor de array van de Vrije schijven van het venster aan de Disks sectie Array met de rechter pijltoets schijven . Druk op " F7 " om de installatie te voltooien .

Press 6 "Y " om alle disk data te wissen . Een nieuw venster Array List wordt geopend, met een samenvatting van uw nieuwe RAID-array . Markeer uw nieuwe setup en druk op " Enter " om de Array Detail -venster , waarin een gedetailleerde lijst van de array -instellingen worden de te openen . Als er fouten , druk op " Enter " om terug te gaan naar het setup-menu's te corrigeren . Als alle instellingen correct zijn, drukt u op " C " om de schijf te wissen en initialiseren van de array. Bevestig uw keuze door op " Y. " Alle gegevens op de gekozen schijven zullen in het clearing proces verloren . Herstart de computer en laat Windows op te starten .
7

Voer ramen Schijfbeheer om de RAID-array te stellen voor gebruik onder Windows . Om Schijfbeheer te voeren , opent u het menu " Start " , klik op " Configuratiescherm " en vervolgens de " Systeembeheer " map . Start de Computer Management applicatie en open vervolgens het Schijfbeheer setup-venster onder " Storage opties . " Dit zal een Initialize openen en converteren Schijf -wizard .
8

Klik op de knop "Volgende " te openen de schijven selecteren om het venster initialiseren . De gecreëerde matrix moet worden vermeld . Plaats een vinkje in het vakje naast de array en klik op de knop "Volgende " . Het venster zal veranderen in uw geselecteerde arrays te tonen en kunt u de keuze te bevestigen . Klik op " Finish " om de initialisatie te voltooien . Het venster Computerbeheer wordt geopend , waarin u de gemonteerde disk array en de beschikbare ruimte , alle niet-toegewezen . Naar de ruimte toe te wijzen , moet u de array formatteren .
9

Klik met de rechtermuisknop op de niet toegekende ruimte en selecteer de optie " Nieuwe partitie". Kies de ruimte die u wilt toewijzen aan de array , en formatteren van de nieuwe schijf . Verlaat Schijfbeheer , en de nieuwe array moet toegankelijk zijn via uw systeem .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik een extra SATA hard…
·CableCARD Vs . TV Tuner 
·Wat betekent het als een geheu…
·Hoe maak je verbinding een SAT…
·Specs van de 8024F 
·Problemen met een P4C800 - E 
·Hoe te berekenen Data Transfer…
·Hoe om te controleren Als mijn…
·Wat is een Sony Memory Stick D…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe de System Memory voor een grafische …
·Hoe maak je een computer Flash Drive 
·Hoe te verbinden de Microsoft Bluetooth …
·Hoe krijg je opmaken een externe harde s…
·Intel Desktop Moederbord Installatie-ins…
·Vergelijking van de PC's Vs . Laptops 
·Hoe de kaartlezer gebruiken op mijn PC 
·Hoe te Tesco inktcartridges Recycle 
·Hoe je 2 RAID schijven toevoegen aan een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com