Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe maak je een Dual Boot maken met twee verschillende schijven op een pc
Als je een besturingssysteem al op uw computer ( OS ) , de makkelijkste manier om een tweede besturingssysteem toe te voegen is een te installeren op een aparte , lege harde schijf . Het installeren van een tweede Windows- besturingssysteem vereist zeer weinig extra werk . Om Linux te installeren als tweede besturingssysteem , echter, zal je nodig hebt om op te starten vanaf de Linux schijf om Windows te houden van het over- schrijven van de boot - loader . Veranderende opstartvolgorde is niet moeilijk , hoor. Instructies
Installeer een nieuwe schijf
1

Koop een nieuwe harde schijf of een vinden bewaard in de opslag . Als alternatief , als uw computer al heeft twee harde schijven geïnstalleerd , kunt u overwegen de harde schijf dat Windows niet is geïnstalleerd . Bestanden verplaatsen van de tweede rit naar de Windows-station . Kopen van 2

Schakel de computer uit en haal de stekker uit de muur . Open de kast en zoek de 3,5 - inch harde schijf kooi. U zal uw primaire harde schijf te zien , en alle anderen , reeds bevestigd in de kooi en aangesloten op twee kabels elkaar . Schuif de nieuwe harde schijf in een lege baai en schroef deze op zijn plaats .
3

Sluit een datakabel aan op de achterkant van het nieuwe station en steek vervolgens het andere uiteinde in het moederbord . Gebruik belangrijkste harde schijf van de computer ter referentie. Bijvoorbeeld , kunt u een harde schijf -aansluiting op het moederbord te vinden door het vinden van waar de kabel de belangrijkste harde schijf aangesloten inch Deze instructies hebben geen betrekking op master en slave instellingen voor oudere Integrated Drive Electronics ( IDE ) harde schijven , dus als het werken in een computer met IDE kabels , gebruik maken van twee afzonderlijke kabels in plaats van een poging om keten harde schijven samen .
4

Zoek een vrije voedingskabel op de voeding van uw computer en sluit deze aan op de achterkant van de harde schijf . Nogmaals, als je niet weet wat men eruit ziet of waar het te sluiten , gebruiken primaire harde schijf van de computer als referentie . Sluit de behuizing , sluit de computer aan op een stopcontact en zet hem weer aan . Druk op de setup -toets - meestal F1 , F2 , F10 of Esc - het opstarten op te starten in Basic Input /Output System en controleer of twee schijven tonen
5

Ga naar de BIOS opstart . - up apparaat menu volgorde en zet de nieuwe schijf als tweede apparaat in de lijst , onder welke verwisselbare schijf die u gebruikt . In het BIOS , de nieuwe schijf verschijnt is herkenbaar aan de naam van het merk en het serienummer . Als het installeren van een tweede Windows- besturingssysteem in plaats van Linux , is deze stap niet nodig , maar het zal niet schadelijk voor uw computer , hetzij .
Installeer een tweede OS
6

zoeken je OS installatie- cd en plaats deze in het schijfstation van de computer . Als het installeren van een tweede Windows-besturingssysteem , zorg ervoor dat uw product key nummer is vlakbij . Als Linux installeren , gaat u naar de website van de Linux-distributie 's en download het installatiebestand . Kies Ubuntu , Kubuntu , of openSUSE voor een eenvoudig te installeren Linux besturingssysteem . Brand het bestand als een afbeelding naar een beschrijfbare schijf , maar een herschrijfbare schijf niet gebruiken als ze vaak niet . Wanneer u klaar bent branden , laat u de schijf in de computer .
7

Herstart de computer en laat het OS installatieprogramma te laden . Volg de aanwijzingen om verder te gaan door de installatie . Wanneer de installer je om een ​​partitie te kiezen om het nieuwe OS op installeren , maak een nieuwe partitie op de lege harde schijf en kies die partitie .
8

Laat de computer opnieuw op te starten of opnieuw opstarten het zelf. Zonder enige input van de gebruiker , zal de computer opstarten vanaf een boot - loader scherm . Elk OS wordt een boot optie , op het scherm getoond , gebruik de pijltjestoetsen op het toetsenbord om een OS te selecteren en druk op " Enter " om te starten in het. Om besturingssystemen te veranderen , moet u de computer opnieuw op te starten .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Een tv- tuner kaart is compute…
·Hoe je externe 1TB harde schij…
·Hoe maak je een Wireless USB L…
·Hoe te Hulu Problemen met Comc…
·Hoe maak je een Blu-Ray afspel…
·Soorten Computers & hun functi…
·Problemen met een dubbellaags …
·Hoe maak je een Pen Drive gebr…
·Hoe te gebruiken All - in - Wo…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een Ergonomic Keyboard Gebrui…
·Geschiedenis van Cursor en videoaansluit…
·PC Koeling Ideeën 
·Problemen met een WebStar DPX100 
·Hoe je twee Stuck cd Get Out van een CD …
·Hoe schakel ik de inkt Monitoring Bij de…
·Hoe je CMOS Clear Van een HP Pavilion dv…
·Hoe kan ik mijn Macbook Maak een WAP 
·File Server Vs . Client Server 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com