Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> BIOS >> Content
Wordt de BIOS nodig na het vervangen van de CMOS-batterij in een Vista ?
Zoals gedefinieerd door een artikel gepubliceerd door Kent State , alle pc's volgen een reeks procedures wanneer ze beginnen , het initialiseren van de verschillende apparaten te controleren geheugen en verifiëren dat de componenten zijn aanwezig zijn en werken . Om dit te bereiken , moet aan bepaalde systeemvariabelen worden bewaard , zelfs wanneer de stroom is uitgeschakeld . Zodra de computer wordt geïnitialiseerd , de ingebouwde programmeertaal geeft de controle aan de aangewezen besturingssysteem. Doel van de CMOS

CMOS
is de afkorting van Complementary Metal Oxide Semiconducter , het beschrijven van een speciaal type geheugen chip die werkt op een zeer laag voltage en is geschikt voor het opslaan variabelen tussen toepassingen . De CMOS houdt de datum en tijd , het aantal en type van de geïnstalleerde drives en andere systeeminformatie . Als meer dan een schijf is geïnstalleerd , CMOS onthoudt de drive op te starten vanaf alsmede de volgorde waarin om drives zoeken naar alternatieve bootable partities als de primaire schijf werkt niet of niet beschikbaar .
Doel van BIOS

BIOS
is een acroniem dat staat voor Basic Input /Output System . BIOS bevat het System Setup-programma waarin de gegevens opgeslagen in CMOS creëert . BIOS van uw computer wordt opgeslagen op een chip op het moederbord en loopt zodra u de stroom aanzet . Het leest de gegevens die zijn opgeslagen in de CMOS , initialiseert de daar genoemde apparaten en gaat dan controle om uw besturingssysteem. Nadat het besturingssysteem wordt gestart , BIOS slaat een brug tussen de programma's die u gebruikt en de apparaten in uw computer , met inbegrip van uw videokaart en systeem -drives .
Doel van Operating Systems
< br

Vista > is een besturingssysteem dat fungeert als een interface tussen de computer van de gebruiker en de computer . In de computer , worden instructies gegeven in machine code op basis van de toetsen die u drukt of andere ingang . Wanneer u een programma uitvoert , worden de opdrachten die u uitvoert eerst doorgegeven aan het besturingssysteem , waar ze worden omgezet in machinetaal , en vervolgens door het BIOS naar de juiste apparaten . Een deel van de gegevens die zijn opgeslagen in de CMOS kan worden veranderd door het besturingssysteem , maar alleen omdat het besturingssysteem passeert de wijzigingen in CMOS via de BIOS controle brug .
Waarom CMOS Needs een batterij voor < br

CMOS > is verantwoordelijk voor het herinneren van variabele data . De informatie hierin is vluchtig , wat betekent dat het kan worden gewijzigd of gewist . Ter vergelijking , BIOS is een reeks van kleine programma's die altijd hetzelfde en verschijnt alleen anders omdat het laden en maakt gebruik van de CMOS data . Als CMOS verliest macht , wordt alle data terug naar de standaard waarden , en de computer mogelijk niet goed . Dat is de reden waarom de CMOS-batterij aanwezig is en waarom het moet mogelijk worden vervangen in uitzonderlijke gevallen .

Previous: Next:
  BIOS
·Hoe update ASUS BIOS 
·De BIOS -instellingen configur…
·Hoe kan ik als vervanging van …
·Hoe je BIOS firmware upgraden 
·Hoe kan ik Flash Abit BIOS 
·Hoe de Toshiba Satellite BIOS …
·Hoe de BIOS Alter op een Dell …
·Hoe te openen CMOS BIOS van ee…
·Hoe je BIOS Enter op een Toshi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Een verscheidenheid van laptops hebben i…
·Hoe de cover te verwijderen van een Mac …
·Hoe te Epson inktcartridges installeren 
·Het bouwen van een computer vanaf een HP…
·Hoe Vergelijk Videokaart prestaties 
·Hoe maak je een Apple Mighty Mouse Probl…
·Hoe maak je een Security Device Maak Met…
·Hoe een Barcode Scanner verbinding 
·Hoe te verbinden van een laptop met een …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com