Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Computerstoring >> PC- ondersteuning >> Content
De ELIZA Effect
De ELIZA effect is een fenomeen dat al lang gefascineerd informatici . Genoemd naar een applicatie genaamd een " chatterbot , " de ELIZA effect toont een eigenaardige eigenschap van de menselijke geest . Wanneer menselijke deelnemers in wisselwerking met de ELIZA chatterbot , verschijnt ze gedrag dat was hoogst ongebruikelijk en dat de wetenschappers loopt het experiment verbijsterd . De definitie

De ELIZA effect is de neiging van computergebruikers om menselijke eigenschappen toe te schrijven aan de computers die zij gebruikt. Deze tendens kan worden waargenomen in veel van de bevolking en volledig onbewust . Dat wil zeggen , wanneer mensen vertonen ELIZA effect , zij niet bewust te doen. Dit effect kan ook optreden wanneer mensen bewust nadenken over het feit dat de computer niet daadwerkelijk vertonen een mens - achtig gedrag bij allen , en om deze reden is het vergelijkbaar met een reflex .
Computer " Gedrag "

Computers
kan geprogrammeerd worden om output die een echte menselijke reactie nabootst produceren , maar het is belangrijk dat u deze onderscheiden van daadwerkelijk gedrag . In feite , hebben computers niet over gedragingen in de zin dat mensen dat doen. Elke actie die een computer in staat is om is voorgeprogrammeerd in. Zelfs als je een computer te tonen empathie of sympathie , in gedachten houden dat het niet in staat van redeneren . De ELIZA effect is direct duidelijk wanneer computers zijn aangesloten op robots die gezichtsuitdrukking mens kan nabootsen . Dit is echter slechts de uitvoer van een programma .
Effecten op de mens Register Home

De ELIZA effect kan ertoe leiden dat mensen even vergeten dat ze interactie met een machine . Dit kan worden waargenomen wanneer mensen omgaan met computer software bekend als " chat- bots . " Chat bots hebben overal van tientallen tot duizenden reacties voorgeprogrammeerd in hen . Bijvoorbeeld , als u een trieste gebeurtenis om een ​​praatje bot en de chat- bot reageert met sympathie vertellen , u kunt meteen genieten van schijnbare bedachtzaamheid en overweging van de computer . U zult waarschijnlijk zien deze reactie voordat ze bewust van het.
Het beroemdste voorbeeld

Het beroemdste voorbeeld van de ELIZA effect is de "Doctor Script . " Dit manuscript werd in 1966 geschreven door Joseph Weizenbaum . Hij schreef de dokter Script om te bepalen of een computer overtuigend kon chatten met een menselijke deelnemer , maar was verbaasd over hoe makkelijk het programma was in staat om een antwoord te krijgen . Als je om iets aan de computer waarop het script zeggen , zou het waarschijnlijk op je reageren met een vraag . Bijvoorbeeld, als een deelnemer vertelde het programma dat het verdrietig voelde , kan het reageren met , " Waarom denk je dat je bent verdrietig ? " Het zou ook van tijd tot tijd reageren met sympathie , zoals , "Het spijt me dat je je verdrietig voelt . " Dit gevoel van zorg is wat zorgt voor de ELIZA effect . Het feit dat het kunstmatig maakt geen verschil.

Previous: Next:
  PC- ondersteuning
·Hoe Vista File Associations Ve…
·Hoe maak je een Snap Server Re…
·Hoe Computer Vertragingen & Fr…
·Hoe kan ik een ISO bestand met…
·Hoe te Spelen opslaan in Need …
·Hoe het opzetten van de PC PS3…
·Hoe te Spector uitschakelen Pr…
·Hoe Clean Up Cookies op een co…
·Quick Installation Problemen o…
  Related Articles
Hoe de Windows Genuine Advantage Notific…
Hoe de Grum Trojan Horse verwijderen 
Hoe de lookfor homepage kaper Uninstall 
Hoe de Navidad Trojan Virus verwijderen 
Hoe de DriveCleaner Rogue Security Progr…
Hoe te verwijderen van de Yahoo Search B…
Hoe de Dogpile Search Program Uninstall 
Hoe je Office 2003 verwijderen zonder de…
Hoe de Vista Transformation Pack Uninsta…
  Computerstoring Articles
·Hoe om programma's uitvoeren in Taakbehe…
·Hoe de snelheid van een CPU Cooling Fan …
·Hoe maak je een Lenovo X60 Laptop Reboot…
·XP Professional Laptop Zal niet afsluite…
·Hoe Web service uitschakelen voor het zo…
·Hoe DVD -bestand te converteren naar WAV…
·Hoe maak je een computer Tower Herbouw 
·Hoe te DOS Krijg een cd - rom- drive te …
·Hoe te loggen op een computer Als u niet…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com