Rusland waarschuwt torrentsites voor strengere wetgeving

Dat meldt het Russische Mail.ru.

De aangekondigde uitbreiding maakt het mogelijk voor de Russische overheid om sites te blokkeren die illegaal boeken, muziek en/of software verspreiden. Voorheen konden met de wet enkel websites waarop illegaal films of tv-series waren te downloaden worden aangepakt.

Volgens Sergey Zhelezniak, vicespreker van het Russische lagerhuis, hebben beheerders nog tot 1 mei om de dialoog aan te gaan met de rechthebbenden van de content die illegaal via hun sites wordt verspreid. Die partijen zouden bereid zijn om te praten, aldus Zhelezniak.


Kwestie van minuten

Wie op dezelfde voet doorgaat, riskeert een permanente blokkade, waarschijnlijk op het niveau van internetproviders die verplicht worden hun klanten de toegang te ontzeggen. Het besluit tot zo’n blokkade neemt slechts minuten in beslag volgens Zhelezniak.

Critici stellen dat de strengere regulering van het internet in Rusland tevens een middel is voor de overheid om censuur toe te kunnen passen.

Zo kregen bedrijven als Youtube, Facebook en Twitter de afgelopen jaren meermaals het verzoek om filmpjes of pagina’s te verwijderen die kritiek op de regering uitten.

Rusland gaat buitenlandse internetbedrijven per september bovendien verplichten om de persoonlijke informatie die zij van Russen bewaren in het land zelf op te slaan.

 

 

 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>