Twitter.com maakt website geschikter voor mensen zonder account

Dat maakt het bedrijf donderdag bekend.

De veranderingen zijn voorlopig alleen zichtbaar in de Verenigde Staten, maar Twitter wil de nieuwe site wereldwijd gaan uitrollen. Op de Nederlandse site krijgt een niet ingelogde gebruiker momenteel alleen een inlogscherm met op de achtergrond foto’s van Twitter te zien.

Amerikaanse bezoekers zonder account zien vanaf donderdag diverse onderwerpen zoals nieuws, sport, entertainment en technologie. Per onderwerp kan iedereen nu de belangrijkste tweets van de populairste accounts zien.

Ook is het mogelijk de tweets van een bepaalde groep accounts te zien. Zo biedt Twitter een overzicht van berichten van popartiesten, techblogs en –journalisten, acteurs en actrices en ‘lieve dieren’ aan.

Tot slot kan een niet ingelogde gebruiker zelf een onderwerp in een zoekbalk intypen om te kijken wat er daarover gezegd wordt op het sociale netwerk.

Voor mensen zonder account was het wel al mogelijk via directe links tweets of zoekopdrachten te bekijken. Twitter maakt die toegang nu eenvoudiger en stroomlijnt onderwerpen meer.

De groei van het aantal Twitter-gebruikers neemt de afgelopen kwartalen gestaag af. Het bedrijf heeft inmiddels 288 miljoen actieve gebruikers, maar het groeipercentage bedraagt nog maar 1,4 procent per jaar. Door de website beschikbaar te maken voor mensen zonder account, kan Twitter mogelijk meer geld verdienen aan advertenties.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>