‘Google wil e-mailadressen consumenten inzetten voor gerichte reclame’

Dat beweren bronnen van het doorgaans goed ingelichte The Wall Street Journal.

Google zou daarmee Facebook achterna gaan, dat in 2012 een soortgelijke dienst lanceerde. De omzet uit advertenties van het sociale netwerk groeide in 2014 mede door de dienst met 65 procent. De zoekgigant moest het met een groei van 17 procent doen.

De nieuwe functionaliteit betekent bijvoorbeeld dat een leverancier van kantoorartikelen e-mailadressen van klanten die printers kochten aan Google geeft. Wanneer dezelfde klant daarna op Google ‘cartridge’ intypt, verschijnt een cartridge van de leverancier waar hij de printer bestelde.

Daarnaast kan de verkoper zijn advertenties op Google ook op andere manieren optimaliseren. Het zou daarbij gaan om leeftijd, geslacht of eerder aankopen van de klant.

De gerichte advertenties zullen uitsluitend gebruikt worden in de zoekresultaten en bevatten geen zogeheten banneradvertenties. De nieuwe functionaliteit moet uiterlijk volgend jaar gelanceerd worden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>