Verkoop e-books begin 2015 met 22 procent gestegen

Dat blijkt uit cijfers van e-bookdistributeur CB die NU.nl heeft opgevraagd en ingezien.

In het begin van dit jaar zijn er 583.227 e-books verkocht, ten opzichte van de 479.329 stuks in het eerste kwartaal van 2014.

Ook het aantal verhuurde e-books stijgt. Begin 2015 hebben retailers 312.800 e-books verhuurd. In het eerste kwartaal van 2014 was dit aantal nog maar 119.708 e-books. Deze verandering zorgt grotendeels voor de sterke stijging van e-booktransacties.

In totaal was 5,2 procent van alle boekverkopen een e-book. Het belangrijkste bestandsformaat is Epub 2 met 85 procent. Op de tweede plek volgt pdf van Adobe met 13 procent.

Verkoop en verhuur e-books
Verkoop en verhuur e-books


Ontwikkeling

“Ook ten opzichte van het vorige kwartaal blijft het e-book in het Nederlands taalgebied zich ontwikkelen”,¬†aldus Mathijs Suidman, zakelijk manager bij CB.

“Zowel het aantal e-booktitels, het aantal uitgevers dat e-books uitgeeft en het aantal retailers dat e-books verkoopt groeit nog steeds.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>