Facebook geeft ouders ‘plakboek’ voor kinderfoto’s

Het sociale netwerk laat kinderen onder de dertien jaar oud geen profiel aanmaken, waardoor het dus niet mogelijk is om foto’s van kinderen te taggen. Volgens Facebook zorgt dat er voor dat kinderfoto’s die ouders nemen verspreid worden over verschillende albums waardoor ze soms lastig te vinden zijn.

Het digitale plakboek moet dat probleem oplossen. Het plakboek kan de naam van het kind of huisdier worden gegeven, maar ook een bijnaam of koosnaam voor het geval de ouders de echte naam niet willen delen op het internet. Foto’s kunnen vervolgens worden getagd met de naam van het nieuwe plakboek. 

Het beheer van het plakboek kan worden gedeeld met de andere ouder van het kind of eigenaar van het huisdier. Gezichtsherkenning werkt niet op de kinderfoto’s, meldt Facebook.

Maximaal twee mensen kunnen een plakboek beheren. Facebook denkt nog na over hoe het moet omgaan met bijvoorbeeld families met stiefkinderen en kinderen van gescheiden ouders. 

De nieuwe plakboekfunctie wordt eerst in de VS uitgerold voor zowel de iOS-, Android- en desktopversie. 

Bekijk de belangrijkste privacyinstellingen op Facebook

Dit doet Facebook met uw privégegevens

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>