Review: Ubiquiti Unifi UAP

De Ubiquiti Unifi UAP is ontworpen als accespoint voor kleinzakelijk gebruik en valt daarom niet echt op. Hij is wit en heeft de vorm van een rookmelder.

UAP onopvallend goed

Het is dus de bedoeling dat u hem ophangt aan plafond of muur, maar bovenop een kast ligt hij ook prima. Hij wordt gevoed via poe. Dat staat voor power over ethernet en houdt in dat niet alleen de data maar ook de stroom via de netwerkkabel aan het access point wordt geleverd. Ook als u al een switch hebt liggen die poe levert, moet u gebruikmaken van de speciale poe injector die bij het apparaat geleverd wordt. Om de UAP zo goedkoop mogelijk te houden, heeft Ubiquiti namelijk gekozen voor een wat minder dure versie van poe.

Lees ook: Eero belooft wifi die altijd goed werkt

Eenvoudig te beheren en installeren

Vaak zijn producten die een (klein-)zakelijk publiek hebben niet bepaald eenvoudig te installeren en te beheren. Bij deze UAP is dat echter anders. Via een software die u op uw computer installeert kunt u de beheerpagina in een browser starten. Daar ziet u heel overzichtelijk en fraai weergegeven hoe het access point staat ingesteld. Hebt u meerdere modellen van dit merk in huis, dan ziet u die hier allemaal staan en u kunt ze ook allemaal vanuit deze omgeving beheren. Hou er wel rekening mee dat deze omgeving niet in het Nederlands beschikbaar is.

Prestaties Ubiquiti Unifi UAP

Intern is de Ubiquiti Unifi UAP niet bijster geavanceerd. De componenten die we daar aantreffen, zitten ook in consumentenproducten, sommige zelfs al van enkele jaren geleden. De prestaties zijn echter behoorlijk goed, al moet u hier ook weer geen wonderen van verwachten. Bij zware belasting weet het access point nog altijd zo’n 60 mbps te leveren. Alleen 2,4 GHz wordt ondersteund overigens. 

Conclusie

Ondanks de wat meer zakelijke doelgroep is dit ook voor consumenten een van de interessantste access points van het moment. Het is onopvallend te plaatsen, presteert prima en is zeer eenvoudig te beheren.

Pluspunten: Scherp geprijsd, goede prestaties, gebruiksvriendelijk

Minpunten: Beheeromgeving niet in het Nederlands beschikbaar, geen 5 GHz

Adviesprijs: €70,–

Voor meer informatie: www.ubnt.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>