‘Apple gaat ook iOS-bèta’s publiek testen’

Dat meldt het doorgaans betrouwbare 9to5Mac. Apple stelde in april 2014 het bètaprogramma van Mac-besturingssysteem OS X al open voor het publiek.


Bètaversies van iOS waren tot nu toe voorbehouden aan ontwikkelaars, vanaf maart veranderd dat. iOS-gebruikers die zich daarvoor aanmelden zouden vanaf de bèta voor iOS 8.3 kunnen meetesten.


Zij zouden de derde bètaversie voorgeschoteld krijgen, nadat de eerste twee versies al door iOS-ontwikkelaars zijn getest. De bètaversie heeft ook een speciale app om bugs in het systeem aan Apple te melden.
Beperkte bèta


Wel zou de publieke iOS-bèta in eerste instantie maar worden beperkt tot deelname van 100.000 mensen. De publieke bèta van OS X kent een limiet van een miljoen gebruikers.


Ook zou de bètaversie van het nog aan te kondigen iOS 9 in de zomer voor gebruikers beschikbaar komen, nadat het systeem tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC aankondigde wordt. De uiteindelijke versie van dat systeem wordt traditiegetrouw in het najaar verwacht.
Verbeteringen


iOS 8.3 bevat in huidige bètaversies ondersteuning voor draadloze verbinding met autosysteem Carplay, een verbeterd Emoji-toetsenbord, verbeterde prestaties van spraakhulp Siri en makkelijker inloggen met Google-accounts. iOS 9 zou zich voornamelijk richten op stabiliteit van de software in plaats van nieuwe functies.


Door bètaversies van iOS voor verschijnen al aan het publiek beschikbaar te maken, hoopt Apple bugs uit te bannen voor de software voor iedereen beschikbaar wordt. In het verleden had Apple zeker bij grote versies van iOS regelmatig te kampen met bugs. In datzelfde licht begon Apple onlangs ook al een bètatest van iOS onder zijn eigen werknemers.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>