GTA 5 voor PS4 en Xbox One bijna tien miljoen keer verscheept

Dat maakt game-uitgever Take Two bekend bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers

GTA 5 werd in september 2013 uitgebracht voor Playstation 3 en Xbox 360. Ruim een jaar later, in november 2014, kwam de game uit voor de Xbox One en Playstation 4. 

In totaal heeft gameontwikkelaar Rockstar, dat onderdeel uitmaakt van Take Two, meer dan 45 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto verkocht. Precies een jaar geleden stond de teller op 32,5 miljoen verscheepte exemplaren.

GTA 5 haalt hiermee de klassieker Super Mario Bros uit 1985 (40 miljoen, volgens cijfers van Gamecubicle) in op de lijst van bestverkochte spellen ooit. Alleen Tetris, Wii Sports en Minecraft zijn nog populairder dan de gangstergame. 

Mede dankzij de goede verkoopcijfers van GTA 5, verraste Take Two positief met de kwartaalcijfers. De uitgever boekte een winst van 1,87 dollar per aandeel, tien procent hoger dan een jaar geleden. De omzet steeg met 24 procent naar 954 miljoen dollar. Analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,35 dollar tot 1,45 dollar, en een omzet van tussen de 745 miljoen en 750 miljoen dollar.

Lees onze review: GTA 5 is onmogelijk goed

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>