‘Advertentieblocker negeert Google en Microsoft na betaling’

Dat meldt de Financial Times op basis van anonieme bronnen. 

Adblock Plus is een toevoeging aan de Chrome- en Firefox-browsers die advertenties standaard blokkeert. Het was al bekend dat Eyeo, maker van de plug-in, betalingen accepteert om advertenties alsnog door te laten.

Details over zulke deals waren echter niet bekend. De Financial Times meldt dat in ieder geval Google, Amazon, Microsoft en advertentienetwerk Taboola betalingen doen aan Adblock Plus.

Eén bedrijf dat niet bij naam wordt genoemd stelt dat Eyeo vraagt om 30 procent van de advertentie-inkomsten die sites anders zouden zijn misgelopen.
Criteria


Eyeo zegt zelf alleen “acceptabele” advertenties te tonen, maar welke criteria hiervoor worden gebruikt is niet duidelijk. Ondanks klachten op een gebruikersforum over de advertenties van Taboola werd de blokkade hiervan toch opgeheven.

Volgens Pagefair, een bedrijf dat websites laat meten hoeveel gebruikers Adblock Plus hebben geïnstalleerd, zijn er wereldwijd inmiddels 144 miljoen mensen die gebruik maken van de software.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>