Acer gaat Windows-smartphone maken

Dat heeft Acer-ceo Jason Chen aangekondigd op een bedrijfsconferentie, zo meldt Digitimes. De smartphone zal begin maart worden gepresenteerd op technologiebeurs Mobile World Congress (MWC). 


Het bedrijf zegt zich de komende tijd te zullen blijven richten op budgettelefoons. Het heeft geen plannen om zich ook te richten op duurdere telefoons. 


Acer staat niet erg bekend om zijn smartphones, en de bedrijfstak maakt ook nog geen winst. Opvallend genoeg heeft het Taiwanese bedrijf ook bekendgemaakt dat het door een ‘leverancier van high-end smartphones’ is benaderd voor een overname van de mobieltjestak. Acer zegt een eventuele fusie niet uit te sluiten, maar zal in de tussentijd zoals gebruikelijk opereren.


Daarnaast is Acer ook optimistisch over de Chromebooks die het verkoopt. Inmiddels heeft het bedrijf een marktaandeel van zo’n 30 procent, vergeleken met 10 procent in 2013. 

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>