‘Google wil investeren in SpaceX’

Dat meldt althans het doorgaans betrouwbare The Information op basis van bronnen bekend met de plannen van Google en SpaceX.

Elon Musk is ceo van zowel autofabrikant Tesla als SpaceX, en stuurt met laatstgenoemde onder andere capsules naar het internationale ruimtestation ISS. 

Google is geïnteresseerd in de recente plannen van Musk om een netwerk van satellieten op te zetten, waarmee naast de aarde ook Mars van internet kan worden voorzien. Het netwerk van honderden satellieten zou voor sneller en goedkoper internet moeten zorgen.

Naast Google zouden ook andere partijen willen investeren in SpaceX. Het bedrijf is naar verluidt gewaardeerd op een waarde van meer dan 10 miljard dollar, precies het bedrag dat Musk nodig zou hebben om het netwerk van satellieten op te zetten.
Mars


“Het wordt belangrijk voor Mars om ook een wereldwijd communicatienetwerk te hebben”, zegt Musk, die met SpaceX in 2025 mensen op de planeet wil zetten. “Volgens mij moet dit gebeuren. En ik zie niemand anders het doen.”

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>