‘Verkoop LG G2 valt tegen’

Foto:  Getty Images

Dat schrijft het Koreaanse Asia Today.

De G2 ging in september in de verkoop en tot nu toe zouden er 2,25 miljoen exemplaren verkocht zijn. LG had als doelstelling echter om ruim drie miljoen toestellen te verkopen. Daarmee zijn er 25 procent minder telefoons verkocht dan verwacht.

Het is nog mogelijk dat de verkoop aantrekt, maar doorgaans doen smartphones het in de eerste maanden het best.

Volgens Asia Today heeft LG vooral problemen met de verkoop buiten Zuid-Korea. Op de thuismarkt zouden 600.000 exemplaren zijn verkocht.

Vooral het feit dat de knoppen op de achterkant in plaats van de zijkant van het toestel zitten, zou consumenten afschrikken. Ook zijn mensen niet gewend aan het uiterlijk van de software van LG.

In het derde kwartaal verkocht het bedrijf in totaal twaalf miljoen smartphones. Dat waren er iets minder dan in het kwartaal daarvoor, maar meer dan een jaar geleden. LG verkoopt bijvoorbeeld veel betaalbare smartphones in Zuid-Europa.

Bekijk onze review van de LG G2

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>