Podcast: Moet Google verder als twee losse bedrijven?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast, zodat je deze elke week automatisch ontvangt. Dat kan bijvoorbeeld via iTunes, door ons te volgen op Soundcloud, of door in je favoriete podcast-app te zoeken op ‘Week van NUtech’. De RSS-feed van onze podcast vind je hier.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [00:38] Het Europees Parlement wil dat Google verdergaat als twee losse bedrijven. De Europese Commissie lijkt echter niet veel te zien in het plan om de zoekmachine-afdeling los te koppelen van de andere bedrijfstakken. Hoe zit het met het onderzoek naar machtsmisbruik door Google en hoe zou een opgesplitst Google er eigenlijk uitzien?

• [05:09] De app van Twitter gaat informatie verzamelen over de andere apps die gebruikers op hun toestel hebben. Waarom doet het bedrijf dit en hoe kun je het uitzetten? Met een speciale browserextensie lees je gemakkelijk hoe de gebruiksvoorwaarden van sites precies in elkaar steken.

• [10:19] Het Europese overleg over het beëindigen van roamingkosten en over het garanderen van netneutraliteit heeft opnieuw geleid tot uitstel. We leggen uit hoe dat kan, zelfs nadat het Europees Parlement in april al voor deze maatregelen stemde

• [14:40] Volgens een gerucht dat deze week verscheen komt Sony al in januari met een nieuw vlaggenschip op de smartphonemarkt, de Xperia Z4. Is het slim om toestellen zo kort acher elkaar uit te brengen en wat moet het bedrijf doen om zijn grip op de smartphonemarkt te herpakken?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden.

Bekijk een lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>