'96 procent Nederlanders doet belastingaangifte digitaal'

96 procent van de Nederlandse bevolking doet inmiddels zijn belastingaangifte digitaal. Er worden jaarlijks 10 miljoen aangiften gedaan en in ‘slechts’ 410.000 gevallen gaat dat nog per papier.

Onder die groep bevinden zich 150.000 belastingplichtigen van 67 jaar of ouder. Die cijfers deelt staatssecretaris van Financiƫn Eric Wiebes, in antwoorden op Kamervragen (PDF).

De vragen zijn gesteld door Henk Krol namens de 50 Plus-partij, aan de hand van recente ontwikkelingen bij de Belastingdienst. Het aantal blauwe enveloppen moet de komende tijd fors worden teruggedrongen.

Belastingaangifte is vandaag de dag online te doen en er is ook een app voor in het leven geroepen.

Hulp

Volgens Wiebes is het aantal personen dat online geen aangifte kan/wil doen erg klein. 62 procent schakelt er wel eens hulp bij in, en krijgt dat vaak van familieleden, vrienden of van maatschappelijke organisaties. Lukt het ze niet zelf, dan laten ze het dus iemand anders doen.

Volledig digitaal

In 2017 moet het mogelijk zijn om alle communicatie met de Belastingdient digitaal te kunnen doen, voor de mensen die dat niet willen. Volgens Wiebes zijn er namelijk ook mensen die de papieren brieven juist onwenselijk vinden.

En als men er echt niet uit kan komen, dan kan altijd nog contact opgenomen met de medewerkers van de Belastingdienst.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>