Nieuw domein voor downloadsite KickassTorrents

De populaire torrentsite KickassTorrents is verhuisd naar een nieuw domein. De site opereert nu vanuit Somalië en is het komende jaar te bereiken onder de .so-extensie.

Internetpiraten die KickassTorrents vanuit hun favorieten bezoeken, merken geen verschil. Bezoekers van het voorgaande .to-domein worden automatisch doorverwezen naar kickass.so.

Omzeilen

De verhuizing heeft mogelijk wel gevolgen voor zoekresultaten binnen Google. Meer dan 1,6 miljoen .to-URLS worden daaruit gefilterd dankzij takedownverzoeken van auteursrechthebbenden.

Dankzij het .so-domein wordt het nieuwe zoekalgoritme omzeild en zijn bestanden die op KickAssTorrents staan dus weer te vinden via Google. Daarnaast is de site weer te bezoeken in landen waar kickass.to wordt geblokkeerd.

Volgens plan

De beheerders van de torrentsite laten weten dat de verhuizing volgens plan is verlopen en dat er ieder jaar een nieuw domein wordt gezocht.

Torrentsites verhuizen wel vaker, maar niet altijd uit vrije wil. Zo zag The Pirate Bay zich gedwongen naar een Groenlands domein te vluchten om uit handen te blijven van Zweede autoriteiten. De site is nu weer terug op een Zweeds domein, omdat Groenland er niets mee te maken wilde hebben en het lokale domein vrijwel direct blokkeerde.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>