Sony onthult camerasensor met fasedetectie voor smartphones

Sony’s nieuwe Exmor RS IMX230-sensor maakt hiervoor gebruik van zogeheten fasedetectie voor zijn autofocus.

Hierbij richten speciale toegewijde pixels zich op de bewegende objecten om voortdurend hun afstand en positie ten opzichte van de lens te meten. Die kan zo beter scherpstellen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van 192 mogelijke autofocuspunten. 

Sony’s nieuwe sensor is volgens het bedrijf bedoeld om tegemoet te komen aan de vraag naar hogere beeldkwaliteit in foto’s genomen door met name smartphones.

De IMX230 is daarom ook uitgerust met high dynamic range imaging, waardoor details in minder belichte delen van het opgenomen of gefotografeerde beeld scherper vastgelegd kunnen worden.

High dynamic range imaging
Ultra hd-video


De IMX230 kan verder in een ultra hd-resolutie video’s schieten, zij het met dertig beelden per seconde. in 1080p is dat zestig beelden. Er is ook een speciale slow-motion functie, die in 720p en 120 beelden per seconde opneemt.

De IMX230 maakt foto’s van maximaal 21 megapixels. Sony verwacht de nieuwe sensor in april 2015 te kunnen verschepen, waarna de eerste smartphones uitgerust hiermee uitgerust kunnen worden.

Voor april 2016 wil het bedrijf ook een 16 megapixel-variant met dezelfde fasedetectietechniek op de markt hebben gebracht.

Hoe herken je een goede camera? Hier moet je opletten

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>