FBI en Europol rollen digitale zwarte markt Silk Road 2.0 op

Dat meldt de FBI via Twitter. Silk Road 2.0 kan alleen via het ‘deep web’ en met de Tor-browser worden bezocht, en niet met een normale browser.

Via Silk Road 2.0 was het mogelijk om drugs te bestellen. De betaling ging via bitcoin, waarna de drugs via post werd verstuurd. Ook bieden digitale zwarte markten vaak wapens en kinderporno aan.

De eigenaar van Silk Road 2.0, Blake Benthall, is woensdag door de FBI gearresteerd. Benthall startte de digitale zwarte markt binnen het Tor-netwerk, waar gebruikers anoniem kunnen surfen. Hoe de FBI achter de identiteit van Benthall is gekomen, is niet bekend.

Gebruikers van Silk Road 2.0 hebben alleen een melding ontvangen van het sluiten van de website. E
Operation Onymous


Het oprollen van Silk Road 2.0 maakt deel uit van de grootschalige actie Operation Onymous, waarbij verschillende digitale markten van het deep web worden opgerold.

De komende vierentwintig uur worden meer criminele websites gesloten. Onder meer Hydra en Cloud 9, twee online drugsmarkten, zijn ook al offline gehaald.

Silk Road 2.0 is de opvolger van Silk Road, dat in oktober van 2013 werd opgerold. Toen zorgde een blunder van oprichter Ross Ulbricht voor het sluiten van de digitale zwarte markt. Hij gebruikte zijn nickname op Silk Road ook op een bitcoinforum dat voor iedereen toegankelijk is, waardoor de FBI hem uiteindelijk op kon sporen.

Vijf vragen over digitale zwarte markt Silk Road

Tor: Dit is het diepe web en zo gebruik je het

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>