Samsung brengt geen nieuwe oled-tv’s uit in 2015

Dat heeft Kim Hyun-seok, hoofd van de tv-afdeling van Samsung, volgens Cnet gezegd tijdens een persconferentie in Zuid-Korea.


In mei stelde Samsung al dat de productie van oled-tv’s werd gepauzeerd, maar werd niet gezegd wanneer het bedrijf van plan was om de draad weer op te pakken.


Concurrent LG blijft juist investeren in oled-productie, en bracht dit jaar ook meerdere nieuwe oled-tv’s op de markt. Die zijn met prijzen van duizenden euro’s nog wel zeer duur.
Quantum dot


Samsung zou zich volgend jaar richten op zogenoemde quantum dot-schermen. Die verschillen van lcd-schermen omdat pixels alleen licht afgeven als dat nodig is. Bij lcd-schermen is de verlichting constant aan.


Quantum dot-schermen zijn hierdoor zuiniger en hebben bovendien een beter kleurbereik. Toch zouden ze goedkoper zijn om te produceren dan oled-schermen, die veelal dezelfde voordelen bieden.


LG zei eerder al dat het bedrijf quantum dot-schermen zal produceren naast nieuwe oled-modellen.


Wat heb je aan een oled-scherm?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>