Facebook gaat tijdens rampen vragen of je veilig bent

Binnenkort kun je via Facebook aan bezorgde familieleden laten weten of je veilig bent, mocht je ergens bij een grote ramp in de buurt zijn. Facebook introduceert een functie waarmee op basis van locatiegegevens gekeken wordt wanneer iemand zich in een rampengebied bevindt.

Facebooks ‘Safety Check’ komt tevoorschijn wanneer zich een grote ramp voordoet. De gebruiker krijgt op zijn smartphone dan een notificatie, die vraagt of hij of zij inmiddels in veiligheid is gebracht. Op die manier kunnen bezorgde vrienden en familieleden bekijken of de gebruiker dan veilig is.

Locatiegegevens


Om het proces te gebruiken, moeten uiteraard wel de locatiegegevens aanstaan in de Facebook-app, maar het is niet zeker of gebruikers zich specifiek moeten aanmelden voor de dienst. Facebook kijkt vervolgens naar je thuislocatie en de locaties waar je het laatst bent geweest.

Hoe en wat


Er is nog veel onduidelijk, en ook is bij lange na niet zeker of het systeem van het sociale netwerk wel werkt. Zo is niet helemaal duidelijk wanneer Facebook iets klassificeert als “ramp”, en of dat in ieder land gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, waarbij veel inwoners zich zorgen maakten over familieleden en vrienden die ook bij het evenement waren. Het is maar de vraag of Facebook de dienst voor zulke “rampen” gaat inzetten. Ook liggen mobiele netwerken tijdens grote rampen vaak plat.In eerste instantie komt de functie beschikbaar voor de apps op Android en iOS, later moet ook de desktop volgen. De functie wordt de komende weken uitgerold.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>