Tetris-film in de maak

Tetris-film in de maakFoto:  AFP

Dat meldt de Wall Street Journal dinsdag. Productiebedrijf Threshold Entertainment werkt samen met Tetris Company aan een speelfilm van het retro-computerspel. Het is een zogenoemde live-actionfilm, wat betekent dat er ook gebruik gemaakt zal worden van menselijke acteurs.

Hoewel er nog geen regisseur of cast is, is er wel al een verhaal bedacht. “Het wordt een grootste, epische scifi-film”, aldus Threshold-ceo Larry Kasanoff, die volhoudt dat het geen film wordt over een paar ‘geometrische vormen’.

“Merken zijn de nieuwe sterren van Hollywood”, aldus Kasanoff. Als de Tetris-film inderdaad een succes wordt, hoopt hij het merk verder te exploiteren. “Wat je zult zien in Tetris is een heel klein topje van een ijsberg met galactische betekenis.”

Kasanoff bracht eerder al de Mortal Kombat-games naar het witte doek. De eerste film, uit 1995, draaide een omzet van zo’n 70 miljoen dollar. De tweede Mortal Kombat-film (1997) was goed voor 35 miljoen dollar. Threshold Entertainment werkte de afgelopen jaren vooral mee aan grote animatieprojecten met Marvel, Lego en Star Wars. 

Het originele Tetris werd in juni 1984 uitgebracht door Sovjet-spelontwerper Alexej Pajitnov. De game werd een groot succes en werd in 1989 meegeleverd met de originele Gameboy van Nintendo.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>