Angry Birds is bijna een kwart van zijn spelers kwijt

Angry Birds is bijna een kwart van zijn spelers kwijtFoto:  ANP

Dat meldt Angry Birds-maker Rovio aan journalisten in aanloop naar een merken-conferentie volgende maand, schrijft The Guardian.

Rovio maakte zijn gebruikscijfers voor het laatst in april 2013 openbaar. Toen zei het bedrijf dat het eind 2012 263 miljoen actieve spelers per maand had. Daarmee is het aantal actieve spelers met zo’n 24 procent afgenomen.


2 miljard


De verschillende Angry Birds-games zouden sinds de eerste game in 2009 in totaal ruim 2 miljard keer gedownload zijn. Daarnaast startte Rovio in maart 2013 Toons TV, een streamingdienst voor cartoons. Sindsdien zijn video’s daar ruim 3 miljard keer bekeken.

Novio verdient ongeveer de helft van zijn inkomsten met het verkopen van games. De rest komt uit het verkopen van als speelgoed, boeken en andere Angry Birds-producten. In 2012 kwam nog 45 procent van de inkomsten van zulke producten, in 2013 was dat 47 procent.

Rovio krijgt begin 2015 een nieuwe ceo. Voormalig Nokia-marketingbaas Pekka Rantala neemt de functie dan over van oprichter Mikael Hed. De overdracht zou al geleidelijk van start zijn gegaan.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>