Consumentenbond VS vindt ophef om verbogen iPhones overtrokken

Consumentenbond VS vindt ophef om verbogen iPhones overtrokkenFoto:  Bloomberg


 Bekijk video

Consumer Reports kwam tot dit oordeel door beide modellen zelf aan een buigtest te onderwerpen, samen met enkele concurrerende toestellen.

Hierbij kwam naar voren dat de iPhone 6 of 6 Plus niet bijzonder eenvoudig te buigen zijn. Dat gebeurde pas nadat er aanzienlijke kracht op de telefoons werd uitgeoefend.

In de test werden de telefoons een voor een op twee losse houtblokken gelegd, zodat beide uiteindes ondersteund werden.

Om de stevigheid te onderzoeken werd vervolgens door een machine kracht uitgeoefend op het midden van de achterkant van de toestellen. Die kracht begon bij 4,5 kilogram en werd daarna steeds met datzelfde aantal opgevoerd.


Resultaten


De iPhone 6 en HTC One M8 waren de eerste toestellen van de geteste telefoons die verbogen. Dat gebeurde bij een kracht van ruim 31 kg. De iPhone 6 Plus bleek sterker en boog pas bij ruim 40 kg. Dit terwijl het grotere model juist negatief in het nieuws kwam omdat de behuizing wel erg makkelijk zou kunnen buigen.

In de test van Consumer Reports werden ook de LG G3, iPhone 5 en Galaxy Note 3 meegenomen, waarvan de eerste twee vervormden na een kracht van ruim 58 kg. de Galaxy Note 3 kwam als beste uit de test en verboog pas na een kracht van ruim 68 kg.

Voor alle toestellen geldt volgens de Amerikaanse consumentenbond echter dat zij bij normaal gebruik niet zomaar zullen buigen.

Apple liet eerder in de week al weten dat de gevallen waarbij toch een verbuiging heeft plaatsgevonden zeer zeldzaam zijn.

Bekijk de buigtest van Consumer Reports:


iPhone 6: De grootste verandering tot nu toe?

iPhone 6 Plus: Nieuwe iPhone in een enorm jasje

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>