Uber gaat Amerikaanse overheden aanvechten

Uber gaat Amerikaanse overheden aanvechtenFoto:  Bloomberg

Dat meldt the Wall Street Journal. Openbaar aanklagers van de Amerikaanse steden San Francisco en Los Angeles hebben brieven gestuurd naar Uber, en vergelijkbare diensten Sidecar en Lyft.

Wall Street Journal heeft de brief ingezien, en duidelijk is dat het de openbaar aanklagers onder meer om de carpool-kant van de taxidiensten gaat. Alle drie de diensten maken het voor consumenten mogelijk om in hun eigen auto klanten voor een vergoeding te vervoeren.

Volgens de openbaar aanklagers is die methode van carpoolen verboden. Uber reageert door te stellen dat carpoolen juist wordt aangemoedigd door de wetgeving van de staat Californië. “De openbaar aanklagers hebben verschillende verkeerde aannames gedaan, en die zullen wij met hen rechtzetten en bespreken”, reageert Uber.


Carpoolen


Sidecar zou volgens de openbaar aanklager onvoldoende controleren of de chauffeurs geen crimineel verleden hebben. Sunil Paul, hoofd van Sidecar, zegt te schrikken van de klachten. Hij zegt zijn wijze van controleren van chauffeurs met lokale wetshandhavers te hebben geregeld.

De taxidiensten moeten uiterlijk maandag op de brief reageren, en komen op 8 oktober met de openbaar aanklagers bijeen. Uber en vergelijkbare diensten hebben in steden wereldwijd problemen met wetgevers. Zo moet Uber zich in Frankrijk aan speciale regels houden, en is het betaald delen van ritjes Nederland verboden.

Veel landen en steden hebben moeite met het reguleren van de taxidiensten die met onder meer privéchauffeurs en apps de concurrentie aangaan met traditionele taxi’s. Sidecar, Lyft en Uber vonden allemaal hun oorsprong in San Francisco.

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app

Waarom Nederlandse taxichauffeurs niet tegen Uber protesteren

This entry was posted in internet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>