Robot-octopus efficiënter door siliconen web

Griekse wetenschappers zijn er in geslaagd hun robot-octopus sneller te maken dan voorheen, door een siliconen web te spannen tussen zijn mechanische tentakels.

De Foundation for Research and Technology-Hellas werkt al een tijdje aan de octopus en heeft de robot inmiddels ook geleerd over de oceaanbodem te kruipen, objecten te dragen en uit zichzelf rond te zwemmen.

Volgens de wetenschappers zou de octopus ingezet kunnen worden voor het observeren van onderwaterfauna. Uit hun onderzoek blijkt dat vissen zich niet anders gedragen dan normaal bij het zien van de robot.

Evolutie

Daarnaast is het doorontwikkelen van technologie voor een flexibele robot van belang, om ze telkens verder te laten evolueren. Traditionele robots komen met hun mechanische gewrichten gemakkelijk vast te zitten, terwijl een robot als deze zich beter uit allerlei situaties kan redden.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>