Rechter vernietigt boete van 280 miljoen euro in Apple-rechtszaak

Rechter vernietigt boete van 280 miljoen euro in Apple-rechtszaakFoto:  Bloomberg

De patenten van VirnetX zijn geldig en Apple heeft twee patenten ook inderdaad geschonden, oordeelde de rechter volgens Reuters. Maar de berekening van de schadevergoeding was onjuist.

Volgens de rechtbank heeft de originele rechter in de zaak tussen de twee bedrijven verkeerd geïnstrueerd over de manier waarop de schadevergoeding moest worden berekend.

De zaak draait om patenten op die zogenoemde virtual private networks omschrijven. Apple gebruikt de technologie van VirnetX in zijn videochat-applicatie FaceTime, zonder het bedrijf hiervoor te compenseren.

De schadevergoeding werd al in 2012 toegekend, maar Apple ging hiertegen in beroep. De rechtbank in Texas die de zaak in eerste instantie afhandelde, zal de zaak nu opnieuw op zich nemen.

VirnetX haalt zijn inkomsten voornamelijk uit patent-royalty’s. In 2010 zorgden dezelfde patenten al eens voor een schikking van 200 miljoen dollar met Microsoft.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>