Sony vindt qhd-schermen zonde van de batterijduur

Sony vindt qhd-schermen zonde van de batterijduurFoto:  NU.nl/Jeroen Kraan

“Waarschijnlijk is dat wat we niet hebben gedaan het belangrijkste dat we over het scherm kunnen zeggen”, aldus Xperia-marketingdirecteur Calum MacDougall tegenover Trustedreviews. “We hebben er geen 2K-scherm van gemaakt.”

De Xperia Z3 werd deze week gepresenteerd, en heeft in tegenstelling tot de tevens aangekondigde Samsung Galaxy Note 4 en eerder verschenen LG G3 geen 2K-scherm, beter bekend als qhd. Zo’n scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels.


Weinig voordelen


“Wij hebben de beslissing genomen om in onze Xperia Z3 een full hd-scherm te blijven gebruiken, ook al zien we dat sommige concurrenten voor 2K kiezen”, zegt MacDougall. “Ten eerste omdat het op schermen tot zo’n 8 inch erg moeilijk is om op een normale afstand het verschil tussen 2K en full hd the zien”, legt de topman uit.

Ook noemt MacDougall de tv-technieken die het in zijn smartphone-schermen toepast. Zaken als helderheid, contrast, kleurechtheid en zichtbaarheid bij fel zonlicht zijn volgens hem belangrijker dan een 2K-scherm.

“Het belangrijkst is echter de batterijduur”, zegt MacDougall. “Als we geloven dat batterijduur belangrijk is voor de ervaring van de klant, en als we dat samen met een goed scherm kunnen leveren, dan hoeven we geen concessie tussen een 2K-scherm en batterijduur te doen.”

Hands-on: de nieuwe Sony Xperia Z3

Huawei vindt qhd-schermen ‘totale nonsens’

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>